Güneydoğu Güncel'de yer alan kamu hastanelerindeki yakıt krizi haber üzerine açıklama yapan Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Tekin,fatura eksikliği nedeniyle aksaklık yaşandığını ama yakıt sıkıntısı çekilmediğini söyledi. İhalede yolsuzluk iddiasıyla görevden alınan Kulp Devlet Hastanesi Müdürü H. S. ise iddiaları reddederek, kendisinin istifa ettiğini dile getirdi.

'YAKIT SORUNU YAŞANMADI'

İl Sağlık Müdürü Tekin, Selahattin Eyyubi ve Dağkapı Devlet Hastanesi'nin faturalarının gecikmesinden kaynaklı bir sorun yaşandığını, diğer kamu hastanelerinde herhangi bir sorun yaşanmadığını belirterek, sorunun da kısa sürede giderildiğini aktardı. Tekin, yaşanan soruna rağmen herhangi bir kamu hastanesinde araç yakıt krizi yaşanmadığını dile getirdi. Tekin, filyasyon ekiplerinin süreçten etkilenmediğini kaydetti.

HABERİN GEÇMİŞİ

Diyarbakır'da sağlıkta yaşanan sorunlara bir yenisi daha eklendi. Kamu hastanelerine hizmet veren firmaların alacağının ödenmemesiyle, tıbbi malzeme temininde sorun yaşayan kentteki kamu hastanelerinde bu sefer de yakıt krizi baş göstermeye başladı.

GEREKÇE EVRAK EKSİKLİĞİ

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünün malzeme temini için gerekli evrakları Devlet Malzeme Ofisi'ne teslim etmemesi nedeniyle kamu hastanelerindeki hizmet araçlarının kontağı kapatıldı. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünün yakıt ihtiyacının karşılanması talebi Devlet Malzeme Ofisi tarafından "evrak eksikliği" nedeniyle reddedildi. Ödenek sıkıntısı nedeniyle çalışmalarda zor bir haftayı geride bırakan Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, kamu hastanelerinde yakıt krizini aşmanın yollarını arıyor.

FİLYASYON ÇALIŞMALARI DURDURULDU

Kamu hastanelerindeki yakıt krizi, koronavirüs salgınında Türkiye ortalamasının üstünde vakanın yaşandığı Diyarbakır'da, filyasyon ekiplerinin çalışması kilitlenmiş durumda. Ekipler, bir haftadır başlayan yakıt krizi nedeniyle filyason ekibinin hizmetine verilen araçların yakıt ihtiyacının karşılanamamasıyla filayasyon çalışması yürütemiyor.

HİZMET ARAÇLARININ KONTAĞI KAPATILDI

Yaklaşık bir haftadır süren kriz nedeniyle, kamu hastanelerinde ambulanslar dışında, diğer araçların çalışmalarda kullanılması durduruldu. Yaşanan yakıt krizi nedeniyle hizmetlerde aksaklıklar olurken, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yakıt krizini çözmenin yollarını arıyor.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ise, yaşan sorunu önceki gün itibariyle hallettiklerini öne sürdü.

Kaynak: Mehmet Zeki ÖZER : https://www.guneydoguguncel.com/diyarbakir-da-saglikta-yakit-krizi-filyasyon-durduruldu/25799/