Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Açıklaması;

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak 1961 yılından bu yana her defasında işçinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Fakat son yaşanan olaylar artık bardağın taşmasına sebep olucak kadar üzücüdür ve kabul edilemez hal almışıtr.


*Çanakkale Sağlık Müdürü Ali TAŞÇI

Şehitler diyarı Çanakkale'mizde özgürlüğün ve dayanışmanın iliklerimize kadar işlediği güzel şehrimizdir. Fakat buna rağmen sendikal faaliyet sürdürme hiçte kolay değildir. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı hastanelerde sendikal faaliyetlerimiz açıkça engellenmektedir. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak çanakkale ve ilçelerinde işçinin anayasal hakkı olan sendikal bilgilendirme toplantıları düzenlemek istiyoruz. sendikal anlayışımız milli ve manevi değerler üzerine kurulmuştur. Bu milletin öz değerlerinden beslenen manevi varlığından güç alan sendikal duruşumuza karşı il sağlık müdürlüğü tarafından engeller çıkarılmaktadır. Işçilerimiz ile bir araya gelmemiz onları sosyal özlük ve ekonomik hakları konusunda bilgilendirmek için düzenleyeceğimiz toplantılar toplantı salonları kapı duvar olarak kapatılıp engelleniyor. Sendikal bilgilendirme amacı ile yardımcı olan idari amirlere buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yönetim kurulu hiçte anlayışlı olmadığını buradan tüm kamuoyu ile paylaşma isteği duydum. Il Devlet Hastanesi'nde sendikal bilgilendirme toplantısı yapmak amacı ile kendi uygun gördükleri zamanda ve kendi uygun gördükleri salonlarında toplantı yapıp işçileri bilgilendirmemiz engellenmiştir. Dilekçeye cevaben ''Yönetim kurulu olarak sendikal bilgilendirme toplantısı yapmanız oy birliği ile reddedilmiştir'' cevabı işçilerin haklarının öğrenmesini engelleyen bir yönetim kurulu ile karşı karşıya olduğumuzu açıkça belli etmektedir.

Çanakkale İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Dr. Ali TAŞÇI STK toplantıları düzenleyip bizleri bu toplantılara dahil etmeyerek yoksaymaya çalışmaktadır. Unutmasınki bizi sizin gibi yöneticiler engellemeye ne kadar çalışırsa biz okadar daha büyüyeceğiz. Başhekim Ufuk TALİ ile yaptığımız telefon görüşmesinde ise kendisi bizim bilgilendirme toplantımıza izin verilmesi halinde diğer STK lar tarafından da bilgilendirme yapılmak amacı ile toplantı salonlarını kullandırtmak istemediklerini açıkça bildirmiştir. Bu tür sendikal faaliyeti engelleyici düşünceyi kınıyoruz. Tüm STK'lar devletimizin sağlamış olduğu imkanlardan uygun tarih ve zamanda faydalanabilmeli. Fakat burada izin vermeyen Başhekim mi ? Yoksa arkasında farklı sebeplermi yatıyor bu da tabiki içler acısı. Ülkemizde 80 il ve 957 ilçemizi teker teker dolaşarak tüm Sağlık Bakanlığına bağlı kamu kurumlarında toplantı yapar iken Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde buna izin vermeyen düşünce ve buna karşı çıkan tüm yetkililere sesleniyorum işçinin bilgilenmesinimi istemiyorsunuz ? Yoksa bunun altında farklı sebeplermi var ?

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası
Çanakkale İl Başkanı
Seçkin YÖRÜK