Oda Başkanı Doç. Dr. Türkkan gönderdiği yazılı açıklamada, İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuzyılmaz'ın sorusuna soru ile karşılık verdi.

Doç. Dr. Türkkan, "Dr. Yavuzyılmaz Tıp Fakültesi'nde yöneticilik görevim olmamasına rağmen bu soruyu neden bana soruyor? Anlamak mümkün değil!" dedi.

Dr. Yavuzyılmaz'ın, "Tüm yük kamu hastanelerimizin üzerinde..." sözlerine de yanıt veren Doç. Dr. Türkkan gönderdiği yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Tıp Fakültemizin de kamu hastanesi olduğunu söylemek gerekir. Kurumum on binlerce kovid-19 hastasını muayene etmiş, tedavi etmiş, aşılamış ve bununla da kalmamış salgının başından beri Dr. Yavuzyılmaz'ın talebi ile yüzlerce doktorunu, diğer kamu hastanelerinde görevlendirmiştir ve bu görevlendirmeler sürmektedir. Kurumum sadece kendi hastanesinde değil, diğer tüm kamu hastanelerinde ve sahada filyasyon ekipleri içinde salgın ile mücadele etmektedir. Tıp Fakültesi'nin bu çabasına eklenmesi gereken; bir yandan da geleceğin doktorlarını yetiştirme gayretimizdir..."

***

Aslına bakarsanız İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuzyılmaz ile görüşürken olay spontane gelişti. Hatta Dr. Yavuzyılmaz, "Amacım polemik yaratmak falan değil..." diye de eklemişti...

Neyse...

Devam edelim Doç. Dr. Türkkan'ın ifadelerine...

Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Türkkan, Tabip Odası'nın salgının başından beri iki mesaj verdiğini belirterek şu paylaşımda bulundu:

 "Birincisi Bursa'da salgının durumunu saptayarak gördüğümüz sorunları ve bu sorunlar için çözüm önerilerimizi sunduk. İkinci olarak odamızın İl Hıfzıssıhha Kurulu ve Pandemi Kurulu'na alınması gerektiğini, görev almak ve bilimsel gücümüz ile destek olmak istediğimizi, kelimenin tam anlamıyla sürekli söyledik ve yazdık. Bu koşullarda 'sadece eleştirdiğim' algısı ilgisizlik ve bilgisizlikle açıklanabilir. Ancak açık şekilde belirtmeliyim ki; ben görevim olması nedeniyle yanlışı söyleyerek eleştirmeye, çözüm için yol göstermeye devam edeceğim..."

***

Evet, Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Türkkan gönderdiği yazılı açıklamasını, İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz'ın cevaplaması için yönelttiği şu sorular ile noktaladı:

İlan edilen aşılama sayısına neden ulaşamıyoruz?

Aile hekimlerimiz aşı yapmak konusunda istekli ve gayretli iken ve kendi randevuları boşken neden aşı olmak için başvuran hasta yok?

Neden MHRS üzerinden aşı randevusu oluşturmada sıkıntılar yaşanıyor?

Yaşanan bu sorunun sebebi nedir?..

Buyurun!..

Lale Akasoy / Yeni Dönem