Çavdar, “Çalışanlarımız yöneticiler tarafından mobbinge, hak kaybına ve de mağduriyete maruz bırakılmaktadır. Yöneticiler, kişisel egolarını tatmin etmek için çalışanları huzursuz etmekte ve çalışma motivasyonu düşürmektedir” dedi.

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, İlçe Sağlık Müdürü tarafından ilçedeki sağlık çalışanlarına mobbing uygulandığını iddia ederek açıklamalarda bulundu. Çavdar, açıklamasında şöyle dedi: “Covid 19 denen illet virüsün dünyayı sarstığı ülkemizde birçok vatandaşımızı ve çok değerli sağlık çalışanlarımızı aramızdan aldı ve almaya da devam ettiği sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte aramızdan ayrılan sağlık şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu sürecin en yoğun çalışan özveride bulunan ve fedakarlıkta bulunan sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili mücadelemiz devam ederken birde yerelde yaşadığımız sorunlar bardağı taşırmakta sabrımızı zorlamaktadır.”

“ÇALIŞANLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ KAMERALARLA BELİRLENMEMELİ”

“Gece gündüz demeden vatandaşlarımıza hizmet etmekten bir adım geri durmayan cefakar sağlık çalışanlarımız yöneticiler tarafından mobinge hak kaybına ve de mağduriyete sebebiyet vermektedir. Kişisel egolarını tatmin etmek için çalışanları huzursuz etmekte ve çalışma motivasyonu düşürmektedirler.

Ezine İlçe Sağlık Müdürlüğünde yaşananlar tam da böyledir. İlçe Sağlık Müdürünün covid döneminde her türlü çalışma şartlarında çalışıp gece gündüz hastalarımıza hizmet etmekten imtina etmeyen sağlık çalışanlarımıza reva görülen bu anlayışı kabul etmek mümkün değildir. Yağmur çamur kar kış demeden kapı kapı gezip hastalara hizmet götürmeye çalışan sağlık çalışanlarını fazla çalışmalarını kesip puantajlarını kamera karşısına geçip sen bu saatte geldin bu saatte gittin deyip oturduğu yerden bu şekilde belirlemesi kabul edilemez bir durumdur. Çalışma usul ve esasları Bakanlığımızın belirlediği kanun ve yönetmeliklerle belirlenmişken bu keyfi uygulama kabul edilemez bir durumdur.

İlçe Sağlık Müdürü kamera sisteminin kuruluş amacından uzak çalışanların geldiği gittiği saatleri takip eden bir sisteme dönüştürmüştür. Kendisine buradan seslenmek istiyorum. Öncelikle kurumlara kurulan bu sistemin hangi amaçla kurulduğunu açıp okuması ve ondan sonra bu uygulamaya gitmesini tavsiye ediyorum. Kurum yöneticiliği istediğiniz saatte kuruma gelip kamera karşısına geçip kimin kaç saat çalıştığını belirlemekle olmamaktadır. Çalışanların çalışma saatlerini belirlemek kameralarla yapılmamalı kullanım amacı uygun hareket edilmelidir.”

“Burada Sayın Sağlık Bakanımıza, Sayın Valimize ve Sağlık Müdürlüğüne seslenmek istiyorum. Ezine İlçe Sağlık Müdürlüğünde yaşanan ve yaşatılan sıkıntılara duyarsız kalmamaları ve sağlık ordumuzun neferlerinin moral motivasyonunu bozan anlayışlara müsaade etmemeleri istiyorum. Sayın Valimizin konuya gerekli hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır ve şimdiden kendisine teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi