Olayla ilgili Denizli Expres haber sitesinde yer alan iddialara göre Denizli Servergazi Devlet Hastanesinde Hasta Hakları Birim Sorumlusu olarak görev yapan Abdullah Turan isimli personel, Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine tayini çıkarıldığı, yargıya başvuran personelin iptal kararı aldığı ancak görevine iadesi sadece bir günlüğüne yapıldığı sonrasında ise Sağlık Müdürünün talimatıyla tekrar Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne tayin edildiği iddia edildi.

Denizli ekspres haber sitesi Genel Yayın yönetmeni Kadriye Sözeri iddialarla ilgili yaptığı araştırmayı şu şekilde aktardı:

YİNE BERNA ÖZTÜRK; YİNE HAK HUKUK TANIMAZ DURUMLAR

Denizli Servergazi Devlet Hastanesinde Hasta Hakları Birim Sorumlusu olarak görev yapmakta iken vekil idareciler tarafından planlanarak kurulan kumpas nedeniyle Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine sürgün olarak tayin edilen Abdullah Turan yıllar süren hukuk savaşını kazandı. Görevine iade edilen Abdullah Turan görev yerinde ancak 1 gün kalabildi. Çünkü; Turan, Sağlık Müdürü Berna Öztürk tarafından görev yaptığı yerden alınarak, Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine tekrar tayini yapıldı.Sağlık Müdürü Öztürk’ün  yargı, hak, hukuk tanımayan bu tavrı ise Denizli halkı tarafından şaşkınlıkla karşılanırken, Berna Öztürk’ün bu pervasız davranışları için, “Arkasında kim yada kimler var” sorusunu akıllara getirdi.

HAKKIMI ARADIM ANCAK DİLEKÇEM SÜMENALTI EDİLDİ

Abdullah Turan, Servergazi Devlet Hastanesi’nde Hasta Hakları Birim Sorumlusu olarak görev yapmakta iken 2016 yılında 15 Temmuz hain Fetö kalkışmasından sonra, Fetö’cü olduğu iddiasıyla hastanede görevli bazı kişiler tarafından Cimer’e şikayet edilmiş ve hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Abdullah Turan’ı aynı kişiler ikinci kez iftira ve yalan beyanlarla Cimer’e şikayet ettikler bunun üzerine Abdullah Turan hakkında dava açıldı. Turan hakkında açılan dava sonucunda mahkeme beraat kararı verdi. Beraaat kararından sonra, Abdullah Turan, hakkında yapılan iftira ve yalan beyanlardan dolayı ilgili kişiler hakkında Servergazi Devlet Hastanesi  Başhekimliğine 08.02.2020 tarihinde gereğinin yapılması için dilekçe verdiğini ancak bu dilekçenin Servergazi Devlet Hastanesi  Başhekimliği tarafından sümen altı edilerek konunun kapatıldığını söyledi.

BANA KUMPAS KURDULAR

Abdullah Turan yaşadığı iftira, kumpas, mobbing ve mahkeme süreçlerini Denizliekspres Haber merkezine anlattı. Turan haber merkezimize yaptığı açıklamalarda, “ Benim başhekimliğe dilekçe vermemden sonra, Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimliğine  vekaleten bakan Dr. B. K ile Denizli İl Sağlık Müdürlüğüne  birkaç günlüğüne vekaleten bakan Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi  Dr. M. E ve bir sendikanın başkan yardımcısı tarafından planlanarak kumpas kuruldu” dedi.

YASAYA AYKIRI TAYİN YAPTILAR

Turan yaptığı açıklamalarda, “R. D şahsıma atmış olduğu bu iftiradan haklı çıkarmak için 24. 02.2020 tarihinde hastane başhekimliğine hakkımda ‘Kurum Dışı Yer Değişikliği’ için dilekçe vermiş, Başhekimliği vekaleten yürüten B. K makamını koruyabilmek için STK gücü olan R. D’nin dilekçesine istinaden hakkımda hiçbir soruşturma yapmadan keyfi ve taraflı olarak 26.02.2020 tarihinde Denizli İl Sağlık Müdürlüğüne ivedi olarak hakkımda ‘Kurum dışı Yer Değişikliği’ talep yazısı göndermiştir. Denizli İl Sağlık Müdürlüğüne birkaç günlüğüne vekaleten bakan Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi  Dr. M. E’de 04.03.2020 tarihinde  Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine usul ve yasaya aykırı olarak tayin yapmıştır” şeklinde konuştu. 

HUKUK SAVAŞINI KAZANDIM

Yaşadığı olaylardan sonra hak arayışına başladığını söyleyen Turan, “Tarafıma planlanarak kurulan kumpasa istinaden tayinimin iptali için dava açtım. Açmış olduğum bu davayı kazandım. İzmir İdare Mahkemesi hukuka aykırı yapılan bu tayini iptal ederek eski görev yerim olan Servergazi Devlet Hastanesine iadesine karar vermiştir” dedi.

1 GÜNLÜĞÜNE GÖREVE İADE EDİLDİ

İzmir İdare Mahkemesi hukuka aykırı yapılan bu tayini iptal etti etmesine de, Turan’da görevine geri getirildi. Ancak 1 günlüğüne…Sonrasında Denizli Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ün kararıyla Turan eski görev yeri Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine tayini yeniden çıkarıldı. Bu hukuksuz bir atamanın yanında Turan’ın Denizli’de kesinlikle kalması için geçerli bir sebebi daha vardı. Çünkü babası kanser hastasıydı ve oğlundan başka Denizli’de bakacak kimsesi yoktu. 

BABAM KANSER HASTASI, BEN BABAMIN YANINDA KALMALIYIM

Turan, “Yıllardır sürdürdüğüm hukuk savaşını kazandım, görevime iade edildim. Daha sevinemeden yerimde 1 gün görev yaptıktan sonra telefonuma gelen mesajla eski görev yerim Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine geri gönderileceğim bildirildi. Bu nasıl bir hukuk tanımazlıktır? Mahkemenin verdiği karara uymak yerine nasıl beni eski görev yerime gönderebiliyorlar. Üstelik benim babam kanser hastası ve ben babama bakmak ve sürekli onun yanında kalmak zorundayım. Bunu da doktor raporuyla kendilerine sundum. Bu hukuk tanımazlık tavırlarının yanında yaptıkları insanlık dışı bir şeydir. Benim babama bakmak zorunda olduğumu biliyorlar. Bu nasıl bir insanlıktır ki, bunu yapabiliyorlar. Ben kimsenin keyfi davranışlarına boyun eğmeden hakkımı arayacağım” dedi

İLGİLİ KİŞİLERDEN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM 

Turan hukuk savaşını kazandığını haber merkezimize belgeleriyle açıkladıktan sonra ilgili kişilerden şikayetçi olacağını söyledi. Turan, “Hukuk savaşını kazanmışken, Servergazi Hastanesi’ndeki eski görevime geri getirildim. Ancak 1 gün çalıştıktan sonra Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne geri gönderildim. Kanun, hak hukuk tanımaz Sağlık Müdürü Berna Öztük hakkında tekrar şikayette bulunup hakkımı arayacağım. Ayrıca,  birkaç günlüğüne vekaleten görevli iken bulundukları makamın gereklerine aykırı taraflı ve keyfi uygulama yapan Dr. B.K, Dr. M. E ve Sendika yardımcısı R. D hakkında adli ve idari olarak şikayetçi olacağım” şeklinde beyanlarda bulundu.

Kaynak: Denizli Ekspress

Editör: Haber Merkezi