Mevcut mesai şartlarıyla zorlandıklarını dile getiren sağlık çalışanlarına yönelik olarak;

İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney şunları söyledi;

SEKA Devlet Hastanesiyle görüştüm ve personel açığı olup olmadığını sordum. Yaptığımız takviyeleri tekrar gözden geçirdik. Şimdi o rakamları paylaşmak istiyorum.

YÜZDE 104

SEKA Devlet Hastanesine pandemi sürecinin başından bu yana 13 ebe 58 hemşire ekstra olarak görevlendirmişiz. Yani sürecin başında olmayan 71 personelle takviye yapmış durumdayız. Ayrıca SEKA Devlet Hastanesinin kadrosu yüzde 104 oranında dolu. Şuna atama bile yapamıyoruz.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine 14 ebe 63 hemşire, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine 76 hemşire 15 ebe, Gebze Devlet Hastanesine 78 hemşire 14 ebe, Kocaeli Devlet Hastanesine ise 47 hemşire ve 5 ebe görevlendirmişiz.

Kadro doluluk oranınızda SEKA’yı tekrar hatırlatmak gerekirse yüzde 104, Darıca’da yüzde 111, Derince’de yüzde 112, Gebze’de yüzde 113 oranında kadrolarımız dolu. Yani şuna İçin personel ataması bile yapamaz seviyedeyiz. Tüm kadrolarımız tamamen dolu. Biz sağlık personellerimiz için en iyi şartlarda çalışması İçin çalışmalarımızı sürdüreceğiz.