Bask Hatay İl Temsilcisi GÜL  yaptığı açıklamada;

İlimizde okulların açılması ile beraber covid-19 testleri  sayısı fazlası ile artmıştır. Lakin il sağlık müdürü lütfedip bir gün bile bu halkın ne çektiği, çalışanlar hangi şartlarda zorluklarda hizmet vermeye çalışıyor diye hiç merak etmedi.

Konuşmasının devamında GÜL;

Makamlar için dün Hatay Eğitim Araştırma Hastanesinde vatandaşlar adeta zulme uğramışlardır. Biz kendilerine problemi önerilerimizle sendika olarak acilen çözüm noktasında çalışma yapılması gerektiğini ilettik ama kendileri maalesef sanırım mezarlıktan çıkamadı.

Vatandaşlar pcr vermede büyük sıkıntılar çektiler. Bir o kadarda kuyruklar oluştu ama bizim acilden sorumlu başhekim yardımcısı ortalıkta yok! sağlık müdürü yok! Neredeler ? mezarlıkta ..!

Sayın valim, Sayın Cumhurbaşkanımız halka hizmet etmesi için bu insanları görevlendiriyor, ama bunlar üç maymunu oynuyorlar. Dün yaşanan vatandaşın 1.5 saatte acile müracaat için fiş kestiremediği kameralar izlenirse aşikar ortaya çıkacaktır. Ama tedbir var mı? YOK..!

Vatandaşlar çocuklar öğrenciler yurtdışına gidecekler hepsi aynı alan da pcr veriyor. Sağlıklı olanlar da maalesef hastaneden bulaş oluyorlar. Sizin sağlık hizmeti verme anlayışımız bu mudur? dedi

Sayın valimizin acilen bu duruma müdahale etmesi gerekmektedir

GÜL Konuşmasının sonunda;

Sayın valimizin acilen bu duruma müdahale etmesi gerekmektedir. Hasta olmayan insanların bulaş riski olmadan şehrimizin, Sümerler mahallesine, Bağrıyanık mahallesine ve Cumhuriyet mahallesine ve eski Devlet hastanesinde ( HEA Hastanesi Ek Hizmet Binası ) pcr vererek bulaş riski olmadan hizmet verilmesini öneriyoruz. Hem vatandaşlar acil sağlık hizmetini daha hızlı alsınlar hem de öğrencilerimiz riske atılmasınlar klimalı odalarda yüksek maaşla sadece Fildişi kulelerden hizmet ettiklerini sanmasınlar gerçekleri biraz görsünler. dedi