İl Sağlık Müdürlükleri tarafından sunum şablonunun ve word formatının rehberde yer alan talimatlar doğrultusunda doldurulması ve (https://tkhkvyd.saglik.gov.tr) linkte bulunan formata uygun şekilde ayda bir Verimlilik Yerinde Değerlendirme Sistemine yüklenmesi gerektiği 19.09.2019 tarihli ve 31057445-060.07.99-E.378 sayılı “İl Sunumlarının Yerinde Değerlendirme Sistemine Yüklenmesi” konulu yazımız ile illere bildirilmiştir.

Ayrıca sunum şablonunda bulunan verilerin analizlerinin ve bu verilere ait yorumların ekte iletilen word dosyasındaki başlıklara uygun olarak periyodik aralıklarla güncellenmesi ve yeni güncellemelerinde söz konusu link aracılığı ile sisteme yüklenmesi gerektiği de belirtilmiştir.

Ancak sistem üzerinden yapılan değerlendirmede bazı illerin hiç giriş yapmadığı, bazı illerin güncelleme yapmadığı ve bazı illerimizin de eksik ayları olduğu tespit edilmiş olup, konu hakkındaki tabloda altta yer almaktadır.

Bu nedenle söz konusu tablonun İl Sağlık Müdürlüklerinin ilgili birimlerince incelenerek 2019 yılı için eksik sunum ve bilgi dosyalarının bir an önce sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Ocak 2020 den itibaren sisteme yüklenecek olan İl Sunumları 3 aylık periyodlarda yılda 4 kez ve (https://tkhkvyd.saglik.gov.tr) linkinde bulunan güncel örnek sunum dosyası indirilerek doldurulup yüklenecektir.