Yerel basında çıkan haberlerden sonra saglikpersoneliHABER.NET olarak Nevşehir Sağlık Müdürlüğünün 1 yıl kadar önce teslim alınan ve kullanılmaya başlanan binasında tavanda çökmeler vs. olduğuna dair "Sağlık Müdürlüğü Yeni Binasının Tavanları Çöküyor! Sorumluları Kimler?" başlığıyla haber yapmıştık.  

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay'dan iddialar ve sorular hakkında bir açıklama beklenirken Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü avukatı Bilgehan Selvi vekaletiyle noter kanalıyla Ct Haber'e bir düzeltme ve yanıt metni gönderildi. 

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay neden bu iddialar konusunda YEREL MEDYA'nın karşısına çıkıp açıklama yapmaktan kaçtı? İddiaların doğruluğundan mı böyle bir yola gitti bilinmez ancak biz biliyoruz ki yaklaşık 12 yıldır yürüttüğü görevini açılışları kaçırmayarak kurdeleyi keserken objektiflere poz vermeyi ihmal etmeyen Nevşehir İl Sağlık Müdürünün objektiflerden uzak biri olmadığını adeta bu resim bir kanıtıdır.  Peki sizce Neden medyaya açıklama yapmadı ? Neden CT Haberi iddialarda bulunduğumuz yeni yapılan kamu binasına çağırmadı ? 

Nevşehir’in sahipsiz olduğunu biliyorduk da bu kadarda sahipsiz olduğunu bilmiyorduk.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü adeta Sağlık Bakanlığında da işlerin farklı yürüdüğünü CT Habere gönderdiği noter tasdikli metinde açıklamış bile bugün 24 Aralık 2019 Salı bakın az sonra haberin altında noter kanalıyla gönderilen belgede de göreceğiniz gibi 25.12.2019 günü (yani yarın) Sağlık Bakanlığınca komisyon kurulduğunu belirterek Önay Mimarlık Müteahhitlik İnşaat Malzemeleri Taşımacılık Sanayi Şti yükleyici firmasına yeni İl Sağlık Binasının eksiklerini tamamlamak için 21.01.2020 gününe ek süre verildiğini açıklıyor.

T.C. Sağlık Bakanlığınca acaba takvim bizim kullandığımız takvimden farklı mı işliyor bilinmez ama daha noter kanalıyla gönderilen yazıda bile ileri görüşlü bir yapı sergileyen bir kurumda işlerin neden ilerisi düşünmeden yapıldığını çıkıp bizlere kim açıklayacak ? 

CT Haber olarak iddialarımızın arkasındayız hatta daha fazlaları da var şimdi buradan Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay'a HODRİ MEYDAN kameralarımız ile hatta kentimizdeki diğer medya mensuplarınında olduğu bir gün birlikte yeni binayı gezmeye varmısınız ? Eğer biz haksızsak sizlerden ÖZÜR DİLEMEYİ erdemlik sayarız... Kamuoyuna çıkıp açıklarız. Ama biz haberimizde haklıysak ve sizde ileri görüşlüyseniz LÜTFEN GÖREVİNİZDEN İSTİFA EDİN !

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'a da buradan sesleniyoruz. Nevşehir Valiliği ibaresini bulunduğu 10.12.2019 tarihli bir resmi yazıda nasıl oluyorda günü gelmemiş bir tarihte komisyon toplanıp Yükleyici Firmaya 21 Ocak 2020 ye süre veriliyor. 

Kaynak:CtHaber