Kocaeli Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş önceki gün sözleşmesinin yenilenmediği için görevi bıraktığını yaptığı sert açıklamayla duyurmuştu.

Görevden alınır alınmaz skandal bir açıklamaya imza atan Prof. Dr. Mustafa Güneş’e sert cevap geldi.

Kocaeli iline Van ilinden gelen Başhekim Mustafa Güneş, Kocaeli’nin en büyük 2 hastanesinde görev yaptığı halde, görevden ayrılmışını Kocaeli’ndeki siyasilere bağlaması tepki çekti.

Sözleşmesi yenilenmeyerek görevden alınan Prof. Dr. Mustafa Güneş’in açıklamalarının hedefinde Kocaeli Valisi’nin mi? yoksa Büyükşehir Belediye Başkanının mı? ya da Milletvekillerinin mi olduğu bilinmiyor.

Diğer taraftan kendisini göreve getiren kesimleri sözleşmesi yenilenmediği için hedef almasının altında başka gerçekler mi olduğu iddialarıda yerel basın tarafında yer aldı.

Görevden alınan Başhekim Güneş, sosyal medya hesabından sözleşmesinin yenilenmediğini duyururken şu açıklamada bulunmuştu:

Kocaeli Darıca Farabi EAH başhekimlik görevim sözleşme sürecim dolduğundan sona ermiş bulunmaktadır. İl ve yerel siyasetinin, ve yine meşru olmayan isteklerini elde edemeyen ve bu süreçte sürekli aleyhimde çalışma yapan diğer dinamiklerin blokajı nedeniyle yeni sözleşmem il müdürlüğü tarafından yenilenememiştir. İleri zamanlarda konu ile ilgili süreçte yaşananları açıklayacağımı bilmenizi isterim. Bu süreçte birlikte güzel işlere imza attığım yönetim ekibime, tüm hastane personelime, desteklerini esirgemeyen dostlarıma ve her zaman yapıcı haberlerle yanımızda olan başta bölge olmak üzere tüm basın mensuplarına saygı, sevgi ve hürmetlerimi iletiyorum.” demişti.