Bingöl’deki vaka sayılarındaki artış sürerken, İl Sağlık Müdürlüğü akıl almaz bir skandala imza attı. ‘Pandemi süresince İl Sağlık Müdürlüğü’nden memnun musunuz?’ anketimize satın alınan sahte (bot) hesaplarla oy kullandıran müdürlük başarısızlığını örtmeye çalıştı!

Sağlık Bakanlığı tarafından haftalık olarak açıklanan veriler, Bingöl’deki vahim tabloyu ortaya koyarken, yöneticilerin basiretsizliğini de gözleri önüne serdi. Haftalık vaka oranının 447,18 olarak açıklandığı Bingöl; Siirt ve Diyarbakır’ın ardından 3. İl olarak kayıtlara geçti. 

AŞI VE DENETİM MEKANİZMASI YETERSİZ

Kentte vaka sayılarındaki artışın en büyük nedenleri arasında aşı oranı ve denetim mekanizmasının yetersizliği yer alıyor. Aşı olmak istemeyen kitleye karşı etkin ve verimli çalışma yürütülemezken, kapalı alanlardaki denetimler de sağlıklı bir şekilde yürütülmüyor.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BOT HESAP REZİLLİĞİ

Kentteki vaka artışları sonrası kamuoyu nezdinde yürütülen çalışmalara dikkat çekmek amacıyla okurlarımıza sunduğumuz anket, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından manipüle edildi. 

‘Pandemi süresince İl Sağlık Müdürlüğü’nden memnun musunuz?’ başlıklı anketimizde yüzde 71’lik hayır cevabı ilgili kurumu paniğe sevk etti.  Başarısızlıklarını örtpas etmek isteyen müdürlük çareyi instagram danışmanlık şirketlerinden satınaldığı bot hesaplarda buldu. Sahte hesaplarla ankete dahil olan müdürlük kamuoyunda büyük şaşkınlığa sebep olurken, başarısızlıklarını da tescillenmiş oldu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI BAŞTACIMIZ 

Halka sorduğumuz anket sadece kurumun başındaki idareciler için geçerli olup cefakar sağlık çalışanlarını kapsamıyor. Öylesi onların çabaları hepimizce bilinmektedir.

Kaynak: Bingöl Sürmanşet