Van’ın Erciş ilçesinde bulunan Şehit Rıdvan Çelik Devlet Hastanesi’nde kantin krizi yaşanıyor.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yaklaşık 4 yıl önce gerçekleştirilen kantin ihalesini Mahmut Tuncil kazandı.

FARKLI BİR YERE YAPI İNŞA ETTİ

Tuncil ihaleye Ercişli firmaların da katıldığını belirterek, “İhale bizim firmamızda kaldı. Daha sonra hastane yönetimi ve Sağlık İl Müdürlüğü mevcut ihalenin yapıldığı yerin uygun olmadığını tarafımıza belirtti. Bize farklı bir alan gösterdiler ve biz de kantinin yer alacağı yapıyı başka bir yere inşa ettik.” dedi.

“ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİLER”

Hastane civarında yer alan esnafın kendi aralarında imza toplayarak kantinin açılmasına engel olduğunu iddia eden Mahmut Tuncil, “Daha sonra belediye gelerek mühürleme yaptı. Biz de mahkemeye başvurduk ve karar bize olumlu olarak döndü. İşimize yeniden başladıktan sonra bazı kişiler tarafından tehditler aldık ve bizi öldürmekle tehdit ettiler. Biz de Erciş Kaymakamlığı’ndan yardım istedik. Çevik Kuvvet ekipleri 1 hafta bizim yanımızda beklediler. Yapımızın kabasını tamamladık ancak belediye tekrar mühürledi.” Şeklinde konuştu.

“BİZE HİBE EDİN” DEDİLER

Bölge İdare Mahkemesi’ne tekrar başvurduklarını kaydeden Tuncil, “Mahkeme bize yapılanın haksızlık olduğuna kanaat getirdi. İl Sağlık Müdürlüğü’nden bizi aradılar ve “eğer bize hibe ederseniz biz yapının geri kalan kısmını bitirip size teslim edeceğiz. Daha sonra işinize başlarsınız” dediler. Biz de bu sözlerin ardından hibe ettik. Olay yine çözüme kavuşmadı. Sağlık Bakanlığı karar için ‘İl Sağlık Müdürlüğü’nün yetkisindedir’ cevabı gönderdi. İl Sağlık Müdürlüğü ise konuyu düzeltmek için hiçbir adım atmıyor. Kazandığımız ihaleyle 300 bin TL civarında bir para harcayarak yatırım yaptık. Paramızı alalım çekilelim diyoruz o da olmuyor. Hastane kira alamadığı için zarara uğratılıyor. Hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarını karşılayacak kantin yok. Buna rağmen kimse kılını kıpırdatmıyor” şeklinde görüş belirtti.

“İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ÇÖZÜME YANAŞMIYOR”

Elinde haklı olduğuna dair mahkeme kararları bulunduğunu ancak çözümün bulunmadığını ifade eden Mahmut Tuncil, “Konuyu Vali beye götürdük. Vali Bey konunun çözülmesinden yana. Gereğinin yapılması için talimat verdi. Erciş Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu, konunun çözülmesi için çaba sarfetti ve  İl Sağlık Müğdürlüğü’nü aradı yine çözüm olmadı. Cimer’den gelen yazıda haklı olduğumuz belirtildi. Ama İl Sağlık Müdürlüğü çözüme yanaşmıyor. Mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum” dedi.

"DEVLETİ ZARARA UĞRATTILAR!"

Hastanenin açık olduğunu ve kantinin halen bitirilmediğini dile getiren Tuncil, “kantin açık olmadığından dolayı hastaneye kira ödeyemiyoruz. Kira ödeyemediğimiz içinde hem hastane hem de devlet mağdur oluyor. Şimdiye kadar yaklaşık 1 Milyon TL devletin kira alamadığı için zararı var. Bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ SESSİZ!

Konuyla ilgili görüştüğümüz İl Sağlık Müdür Yardımcısı Fatih Altun, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.