Bir süre önce hizmete açılan 150 yataklı Vezirköprü Devlet Hastanesi'nde, merdivenlerin olmadığı iddiaları gündeme gelmişti. Samsun Sağlık İl Müdürlüğü o iddialar nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak bilgilendirme yaptı.

MERDİVENLERİMİZ VAR

Açıklamada, "23 Kasım 2020 tarihinde Sağlık Bakanlığımız tarafından hizmete açılan 200 yataklı Vezirköprü Devlet Hastanemizde hali hazırda bina içinde bölümler arası geçişin sağlanması için farklı alanlarda 8 adet merdiven ve 13 asansör bulunmaktadır. Hastanemizde tasarımı gereği, asansörler ana girişe merkezi bir konuma yerleştirilmiş, merdivenler ise taşımada asansörlerimizi destekleyici olarak yan bölümlere konumlandırılmıştır. Merdivenlerimizin bulunduğu alanlar ve merdiven kapılarımız hem hasta geçişi için kullanıma uygun hem de olası bir yangın anında yangına dayanıklı, açma kolaylığı sağlayan bariyerli kapılarıyla, yangından koruyucu özelliktedir "denildi.

25 BİN KİŞİ TEDAVİ EDİLDİ

Yapılan açıklamada, "Bu kapılarımızın kapalı olması ya da kullanılmaması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.

Pandeminin en kritik döneminde devreye giren hastanemiz, diş sağlığı merkezimizle birlikte bu süreçte 25 bine yakın hastamızın tedavisine imkân vermiş, 200’e yakın hastamızın da yoğun bakım koşullarında hizmet almasını sağlamıştır. İlçemiz ve çevre bölgelerde yaşayan insanlarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunma anlamında hayati önem taşıyan hastanemizde ilgili bu iddialar doğruyu yansıtmamaktadır "ifadeleri kullanıldı