Kamu Zararı 100 Bin Lira

Zamanında tedarikçi firmalara değişim yaptılmadığı için oluşan kamu zararının tahminen 100 bin liraya yaklaştığı ileri sürüldü.

Sağlık Müdürlüğü Personeli Görüntüledi!

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Konya'nın meram ilçesinde bir zamanlar numune hastanesi olarak kullanılan binada şuanda ilçe sağlık müdürlüğü hizmet verirken, binanın zemin katında çok sayıda çürümeye terk edilmiş ilaç ve medikal malzeme tespit edildi. Konya İl Sağlık Müdürlüğünde görevli bir personelin hastanenin zemin katında çürümeye terk edilmiş malzeme ve ilaçları cep telefonu kamerası ile görüntüledi. Görüntülerde ise atıl halde gelişi güzel zemin kata atılmış ilaç dolapları, son kullanma tarihi 2012 yılına ait ilaçlar tespit edildi. Ürünler arasında kalp kapakçığı, beyin jantı ile diz protezi gibi malzemelerin olduğu görüldü. Medikal malzemelerin haricinde bazı ilaçların da olduğu göze çarptı. Zamanında tedarikçi firmalara değişim yaptırılmadığı için kamu zararının yaklaşık 100 bin lirayı bulduğu belirtildi. 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER: 

Sağlık Müdürlüğü Soruları Yanıtsız Bıraktı!

Diğer taraftan görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Konya İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin konuya ilişkin Dw Türkçe muhabirinin sorularına yanıt vermediği belirtildi.