Kocaeli Halk Gazaetesi'nde yer alan haberde;

"Kocaeli İl Sağlık eski Müdürü Şenol Ergüney’in prensleri olarak bilinen ekipten Onursal Varlıklı’nın istifasından sonra istifa ettikleri iddia edilen Coşkun Güler ve Mustafa Tekin gibi isimlerin görevlerine devam etmelerinden dolayı kurumda bazı çatlak seslere sebep olduğu iddia ediliyor.

Şenol Ergüney’in pandemi döneminin başarısızlığının faturasını kesmeye çalıştığı isimler dönemin başkanlarından Faruk Demirhan, Arzu Aşı, ve Mürsel Durmaz olarak biliniyordu. Faruk Demirhan aile hekimi olarak görevine devam ederken, Arzu Aşı 112’den sorumlu başkan, Mürsel Durmaz ise Halk Sağlığından Sorumlu Başkan olarak görevine devam ediyor.

ŞENOL'UN PRENSLERİ

Kamu Hastanelerinden Sorumlu Başkan Ahmet Sarıışık, Personelden Sorumlu Başkan Coşkun Güler’in Şenol Ergüney’in ekibinden olduğu biliniyor. Kocaeli’nin AKP’deki sağlıktan sorumlu milletvekili olduğu söylenen Milletvekili Emine Zeybek hanımdan ziyade Şahin Talus’un bu dönemde sağlıkta söz sahibi olduğu gerçeğini de unutmamak lazım.

Halk Sağlığı Başkanı Mürsel Durmaz’ın açıktan olmasa da çeşitli yollarla pasifize edilmeye çalışıldığı iddiaları var. Özellikle eski müdür Şenol Ergüney’e yakın olduğu söylenen, Şenol’un prensleri diye tabir edilen kişiler hakkında bu iddialar sağlık camiasında ve bilgi sahibi çevrelerde dillendirilmekte.

MUSTAFA TEKİN VE COŞKUN GÜLER

Gerçekten de Şenol’un prenslerinin daha faal olduğu diğer başkanlardan pek ses sedanın çıkmadığı düşünülen böyle bir süreçte bu iddialar hakkında İl Sağlık Müdürü ve Sağlıktan Sorumlu Vali Yardımcısının konunun üzerinde durmalarını talep ediyoruz.

Pandemi sürecinin en önemli unsurları olan Halk Sağlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüklerine, personel, araç, lojistik, maddi destek sağlamakla mükellef bu başkanlıklara Mustafa Tekin ve Coşkun Güler gibi Şenol Ergüney’e yakın olan ve aylar önce istifa ettiği söylenen isimlerin bu görevlere baktığı bilinmekte.

SARIIŞIK'INDA İSTİFASI İSTENİYOR

İstifası istenen bir diğer isim ise hakkında ciddi iddialar olan ve son dönemde pandemi sürecinde Kocaeli’ye katkıları olan Ahmet Sarıışık’ın olduğu öğrenildi.

Bu iddialar akla Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un, göreve yeni geldiğinde yapılan il genelindeki tüm sağlık ve mülki idarecilerin katıldığı bir toplantıda herkesin içinde söylediği “Bu konuyu burada konuşmayacaktım ama madem açtınız sizin koltuk kavgalarınız “diye başladığı konuşmadaki söylediği iddia olunan sözleri hatırlatıyor.

Bakalım Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan konu ile ilgili bir açıklamada bulunacak mı?" ifadelerine yer verildi.