Olayla ilgili haber merkezimize gelen iddialara göre; 

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü sabah saat 10 sularında Etimesgut Devlet Hastanesi aşı polikliniğine gelen ve daha sonradan İlçe Sağlık Müdürlüğünde Şube Müdürü yani sağlık personeli olduğu öğrenilen kişi, poliklinik odasının sağlık personeli için ayrılmış alanında aşı yaptırmak istedi. Mahremiyet ilkelerini yerine getirilememesi nedeniyle görevli hemşire dışarıda bekleyen hastalar görmesin diye aşı odasının kapısını kapattı. Böylelikle Şube Müdürünün talebini kısmen yerine getirmeye çalıştığı aktarıldı.

Ancak iddialara göre İlçe Sağlık Müdürlüğünde Şube Müdürü olmasından kaynaklı makamını kullanarak ayrı bir odada aşı olmak konusunda ısrarcı olan Şube Müdürü, görevli hemşireye saldırarak kolunda tırnak izleri oluşmasına sebep oldu.

Beyaz kod verilen olay sonrası aşı polikliiniğinde bulunan vatandaşlar, sağlık personeli sağlık personeline bunu yaparsa vandallar neler yapmaz yorumunda bulunduğu öğrenildi.

Üst makamda çalışmanın yada üst unvanda çalışmanın ilçe sağlık müdürlüğü personeline ne gibi bir imtiyaz tanıdığı ve olayla ilgili sağlık müdürlüğünün hangi işlemi yaptığı ise merak edilen sorular olarak kalmaya devam ediyor?