Mersin Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "2012 yılından bu yana Tarsus Devlet Hastanesinde görev yapan değerli mesai arkadaşımız Hemşire Kadir SALDUZ (D.1980) 26 Aralık 2020 tarihinde vefat etmiştir. Mersin sağlık camiası olarak Merhuma Cenabı-ı Allah’tan rahmet; ailesine sabır, sevenleri, dostları ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Not: Merhumun vefatına ilişkin adli ve idari süreç devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadeleri kullanıldı.

NÖBETI VE CANINI AYNI GÜN TESLİM ETTİ

Mersin'in Tarsus ilçesinde çalışan Kadir Hemşiremiz evli ve 3 çocuk babasıydı.Eşi ev hanımı olduğu icin tek maaşlıydı.

2015 yılında lenfoma tedavisi görmüş bu hastalığı yenerek aslanlar gibi görevini yapan bi

Sağlık çalışanıydı. Kendi istegiyle yogun bakımda calışmaktaydı, hastane idaresinin daha rahat bir yerde çalışma isteğini maddi şartlar geregi surekli reddetmişti, çünku bakmak zorunda olduğu 3 yavrusu ve bir eşi vardı.

Onurlu bir emekçi olan kardeşimiz surekli fazla, nöbet tutmak için çabalardı cünku maaş olarak kamudaki en düşük maaşı alıyordu ve tavandan dedikleri döneri ise yavandan bile değildi. Ve bir sağlık çalışanı olarak ek mesaiye muhtaç edilmişti hepimiz gibi.

25 Aralık günü sabaha kadar hiç uyumadan aslanlar gibi nöbetini tuttu.Her hasta ile defalarca ilgilendi, defalarca yoğun bakımda yatan hastalarına şifa olabilmek için çabaladı. Kimi hastasına baba oldu kimine oğul kimine abi...

Bir belirti varmıydı bilinmez ama çok yorgundu. Nöbetini teslim etti, yorgundu bulabildiği bir boş kanepeye attı yorgun bedenini..

Gözlerini kapattı bu dunyaya son bakışıydı,muhtemelen son anlarında da yavrularını düşünmüştü bir daha onları hiç göremeyeceğini,bir daha yavrularının hiç kimseye baba diyemeyeceğinı...

Bir süre sonra arkadaşları tarafından nefes almadığı farkedildi gerekli tum müdahalelere rağmen geri döndürülemedi.

Daha sonra yapılan Pcr testinde covit pozitif olduğu anlaşıldı.

Ölüm nedeni otopsi sonucu belli olacak

Çevresinde güler yüzlü ve yardım sever kişiliği ile tanınan bu mücadelede ki görev şehidimiz Kadir Hemsire'ye Allahtan rahmet başta acılı ailesi olmak üzere tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz.

Sağlıkçı Mehmet