Bizce de sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç’un Ankara’da tedavi olmasının bir sakıncası yoktur.

Fakat İl müdürünün bu hareketi savaşta ordu komutanının cepheyi terk etmesi gibi yorumlandı.

Samsun’da bir araştırma hastanesi, bir tıp fakültesi, çok sayıda tam teşekküllü devlet hastanesi bulunmaktadır.

İlçe hastanelerimiz bile bir çok il hastanesinden daha büyük ve tam donanıma sahip olmasına rağmen bir il müdürünün il müdürü olarak Ankara’yı tercih etmesini gençliğine ve toyluğuna vermek lazımdır.

Olaylar bu şekilde gelişince birileri çoktan bu şekilde gitmez diyerek il müdürlüğü arayışına girdi bile…

İlk sefer de akla gelen isim de Eğitim Araştırma Hastanesinin başhekimi Doç. Dr. Ahmet Şen oldu.

Ve mevcut il müdürüyle aralarında açık bir rekabet baş göstermiş oldu.

Birinin arkasında onu atayan sağlık eski bakanı, diğerinin arkasında da AK Parti Samsun İl teşkilatı var gibi görünüyor.

BU GERİLİMDEN KİM KAZANÇLI ÇIKACAK

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü makamı için adları çeşitli vesilelerle konuşulan isimler var…

Bunlar;

Mehmet Kılınç; her daim adaylık için hazır ve müzmin nöbetçi adayımız eski sağlık müdürü Mehmet Kılınç’ın kulislere çoktan başladığı konuşulmakta..

2 – Ahmet İsmailoğlu; Her ne kadar Bafra’da kendini unutturmuş gibi görünse de krizi fırsata çevirme çabalarına çoktan girdiği iddia ediliyor.

3- Yusuf Güney; Her zaman perde arkasında durmayı başarmış Yusuf Güney’in de Ankara ile temaslarda bulunduğu bakan Demircan ile yakınlığını her fırsatta vurguladığı kulağımıza kadar geldi.

4 – Mustafa Seven; Kavakta görev yaptığı sürede sağlık il müdürüyle anlaşamayarak istifa eden Mustafa Seven’in Gümüşhaneli siyasetçileri arkasına alarak aradan çıkmaya çalıştığı belirtiliyor.

5 – Selami Arslan; En mantıklı makul aday gibi görünen Selami Arslan’ın o kadar Trabzonlunun arasında Çarşambalı olmasının avantaj mı yoksa dezavantaj mı olduğunu zaman gösterecek.

Akasyam Haber

Editör: Haber Merkezi