Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2020 yılı 2.dönem il içi atama ilan metni geçtiğimiz hafta yayınlanmıştı. İlan metninin ekinde yer alan münhal kadrolar tablosu incelendiğinde sağlık personelleri ilginç detaylarla karşılaştı. Bazı kadrolar için getirilen "Nöbet muafiyetinin olmadığını beyan etmek kaydıyla değerlendirmeye alınacaktır." "Meme Ünitesi bulunan bir Merkezde en az 1 (bir) yıl aktif olarak çalışmış olduğunu belgelemek ve nöbet muafiyetinin olmadığını beyan etmek kaydıyla değerlendirmeye alınacaktır." "Son 1(bir) yıl içinde Aktif olarak Girişimsel işlem yaptığını belgelendirmesi ve nöbet muafiyetinin olmadığını beyan etmek kaydıyla değerlendirmeye alınacaktır." gibi şartların hangi yönerge, yönetmelik ve kanuna dayandıralarak sağlık personeline şart koşulduğu merak konusu oldu.

Konya Sağlık Müdürlüğü 2. Dönem İl İçi Tayin Dönemi İlanı Yayınladı! haberi için tıklayınız

Aralık 15'inden sonra yayınlanan Konya İl Sağlık Müdürlüğü  2020 yılı 2.dönem il içi atama ilanın İlanda "Nöbet muafiyetinin olmadığını beyan etmek kaydıyla değerlendirmeye alınacaktır." , " Meme Ünitesi bulunan bir Merkezde en az 1 (bir) yıl aktif olarak çalışmış olduğunu belgelemek... " gibi şartlar yer almakta olup, bu şartlar belirli kişileri belirtilen yerlere atamak için ilana yazıldığı iddiasını gündeme getirdi.

Daha çok üniversitelerin deneyimli personel almak bahanesiyle şart koştukları kriterleri Türkiye duymuştu ama ilk kez bir İl Sağlık Mdüürlüğü İl İçi atama ilanında bu yola başvurduğu iddia ediliyor.

Not: Sağlık Müdürlüğünün yayınladığı bu ilanın dayanağı olan İl İçi Yer Değiştirmesine İlişkin Yönergeyi bunun yanında Atama ve Nakil Yönetmeliğini ve 657 sayılı DMK'yı incelediğimiz de bu şekilde il içi atamalarda özel şartlar getirilmesinin mevzuatta yerini bulamadık.