Muğla İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Menteşe Devlet Hastanesi ile ilgili Sağlık Bakanlığımızdan tadilat ve onarım izniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan Muğla Menteşe Devlet Hastanesi'nin kapsamlı onarım çerçevesinde yapılan alımların usulsüzlüğü ve söz konusu hastanenin depreme dayanıklı olmadığına dair raporu olmasına rağmen açılması ile ilgili iddialara yönelik açıklamamızdır.

2017 Aralık ayında Muğla menteşe devlet hastanesi mevcut yerleşkesi içerisinde hizmet vermekte iken kapatılarak Muğla üniversitesi karşısında Muğla eğitim araştırma Hastanesi'ne taşınmıştır. Muğla eğitim araştırma Hastanesi'ne alınan tüm malzemeler yenilenerek hizmete açılması işlemi gerçekleşmiş eski devlet hastanesi demirbaş malzemeleri aynen eski yerleşkede kalmıştır

Sağlık milsen olarak son günlerde basında yer alan hırsızlık olaylarını üzüntüyle takip ediyoruz. Yargıda konu ile ilgili yasal sürecin olduğunu, onarım - restorasyon tadilat projesi doğrultusunda gerçekleştirilmiş alımların şaibeli olduğuna, hastanedeki malzemelerin ve hurdaların satılması ile ilgili yasal sürecin olduğunu da titizlikle kulak kabartıyoruz. Tarafımızca yargıya intikal eden bu konuların ciddiyetinin dikkat çekerek, birbirinden farklı dönemlere ait doğrudan temin alımlarının bizzat İl Sağlık Müdürü ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı tarafından usulsüz olarak alınıp hurdaların satıldığına dair iddialar yenilir yutulur değil. Hatta Muğla Cumhuriyet Başsavcılığında bu konularla ilgili söz konusu kişilere soruşturma açıldığına dair evrağı inceleyince daha fazla hayrete düştük. 

O dönemde görev yapan İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Özden İşler'in bizzat olayları yargıya taşıdığı ve bu usulsüzlüklere göz yummadığı için sözleşmesinin yenilenmediğiyle ilgili ismini açıklamak istemediğimiz bir siyasi tarafından bize söylendi.  Kamunun malını koruyan ve bu yönde bir soruşturma başlatan yöneticilerin mobing uğrayıp sözleşme imzalatılmamasınada Sağlık Mil - Sen çalışanları olarak esefle karşılıyoruz

Son dönemde Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan bir bayanı bir hakimin tehdit etmesi ile ilgili basına yansıyan haberlerde İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışma düzeninin ne kadar bozulmuş olduğunun kanıtı niteliğinde ekte yer alan yargı kararı doğrultusunda iddialarla ilgili bu olaylarda ismi geçen yöneticilerin soruşturma aşamasında soruşturmanın selameti açısından açığa alınmaları öncelikli olarak Muğla Valiliğimize resmi yazı ile talepte bulunacağız.

Ayrıca restorasyon kapsamında Muğla Menteşe Devlet Hastanesi içindeki tüm malzemelerin demirbaş kayıtlarının incelenmesini Valiliğimizden talep edeceğiz. Kamudaki görevi ne olursa olsun özgün haliyle bırakılmış bir devlet malının korunması ve muhafaza altına alınmasında ihmali olanların açığa çıkarılmasının Sağlık Mil Sen olarak takipçisi olacağız.

Salih BARDAKÇI