Ordu’da Gazeteci Cihan Eraslan sosyal medya hesabından Sağlık Müdürlüğü ile ilgili “yok artık denilecek türden” iddialara imza attı. Ordu’da hem Sağlık Sen Şube Başkan Yardımcısı olan Hem de Sağlık Müdürlüğünde Personel Hizmetleri Başkanlığında Başkan Yardımcısı olan M.L.’nin, 4 yıl önce bir güvenlik görevlisinin sahte evrakla işe girmesi sonrasında ortaya çıkan belgelere rağmen, Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinin konuyla ilgili “iş akdini sonlandırın” yazısına rağmen iddialara göre sahte evrakla işe giren personeli hala çalıştırdığı, Bakanlığın talimatına muhalefet ettiği belirtildi.

İddialara göre olay şöyle gelişti:

Bundan 3 – 4yıl yıl önce Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nde işe alınan güvenlik personeli işe alım sürecinde M.T. isimli kişinin verdiği adli sicil kaydı Sağlık Müdürlüğü avukatlarının dikkatini çeker. Ancak bu sırada güvenlik personeli çoktan işe başlamış durumdadır.

SAHTE ADLİ SİCİL KAYDI TESPİTİ

Avukatlar şüphelendikleri adli sicil kaydının peşine düşeler. Yaptıkları araştırmada adli sicil kaydının Ordu Ulubey Adliyesi‘nden alındığı gözüküyordur. Sicil kaydı evrağının üzerindeki her şey gerçek bir adli sicil kaydıyla birebir örtüşmektedir. Amaa… İddialara göre atlanılan önemli bir detay vardır. O detay ise adli sicil kaydı evrağının alındığı Ulubey Adliyesinin bir yıl önce kapanmasıdır. Yani bu evrak sahtedir.

HIRSIZLIK SUÇUNDAN CEZASI VAR

Avukatlar araştırmalarına devam ederler. M.T. isimli güvenlik görevlisinin “hırsızlıktan sabıka kaydının olduğunu” tespit ederler. Yaptıkları araştırma sonucunda tespit edilen sahtecilik Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşavirliği‘ne bildirilir. Bakanlık Hukuk Müşavirliği konuyu inceledikten sonra net bir şekilde Ordu İl Sağlık Müdürlüğüne cevap yazısı göndererek “işe alım uygunsuzdur, derhal iş sözleşmesinin fesih edilmesi” talimatını verir.

BAKANLIK HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ YAZISINA RAĞMEN..

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü avukatlık birimi Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinden gelen “iş akdinin sonlandırılması” yönündeki yazıyı iddialara göre Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Daire Başkan Yardımcısı M.L.’ye bildirirler. Bildirirler ancak M.T. isimli güvenlik görevlisinin iş akdi sonlandırılmaz ve 2022 haziran itibariyle hala görevinin başındadır.

BAKANLIĞIN TALİMATINA MUHALEFET Mİ EDİYOR?

Başkan Yardımcısı Hukuk Müşavirliği‘nden gelen yazıya rağmen M.T. isimli güvenlik görevlisinin hırsızlık suçundan sabıka kaydının olmasına rağmen, işe alımda verdiği sabıka kaydının sahte olduğunun anlaşılmasına rağmen iddialara göre personelin iş akdinin sonlandırmaz. Aradan geçen 3 - 4 yıla rağmen hala 2022 yılı itibari ile M.T. isimli güvenlik görevlisi hala Ordu sağlık müdürlüğüne bağlı olarak görev yapmaya devam eder.

NEYİN BAŞKAN YARDIMCISISIN SORUSU

Gazeteci Cihan Eraslan, Başkan Yardımcısı‘na hitaben “M.L sen neyin Başkan Yardımcılığını yapıyorsun? Sen kimi temsil ediyorsun? Kendini temsil ediyorsan sen kimsin? Devletin emirlerini, devletin kanunlarını, sahte bir evrakla nasıl paçavraya indirge biliyorsun? Sorularını sordu.

BAKANLIĞI GÖREVE ÇAĞIRDI

Gazeteci Cihan Eraslan yaptığı paylaşım sonrasında ortaya koyduğu iddialarla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığına, Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı‘na ve Ordu’nun Yeni İl Sağlık Müdürüne çağrıda bulunurak; Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Başkan Yardımcısı M.L’nin bir an önce görevden alınarak olayla ilgili adli ve idari takibin başlatılmasını talep etti. Personel Hizmetleri Başkan Yardımcısını “evrakta sahteciliğe göz yummakla suçlayan Gazeteci Cihan Eraslan, M.L.’nin Bakanlığın talimatını yerine getirmediğini, görev ve yetkileri ile makamını kötüye kullandığını iddia etti.