Samsun'un Bafra İlçe Devlet Hastanesi'ne 13 Ocak 2020 tarihinde ailesi tarafından götürülen 1,5 yaşındaki Ö.A.M., yapılan muayenesi sonrası Meningokoksemi ön tanısı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Küçük çocuk kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

HASTALIK AYNI ORTAMDA BULAŞIYOR 

Oruç, " Meningokok hastalığı sıradan temas veya aynı alanda kısa süreli bulunup nefes alıp verme suretiyle bulaşan bir hastalık değil, ev halkı, oda arkadaşı gibi uzun süreli temaslarla yayılım gösteren bir hastalıktır. Bu nedenle, hastamızın başvurusu sonrası hastalığın doğası gerekli tıbbi önlemler alınmış, direkt temasta bulunan sağlık personelimiz profilaksiye alınmış ve tedavi sürecinin devamı için hastamızın hemen sevk işlemi gerçekleştirilmiştir. Bafra Devlet Hastanemizden hizmet alan vatandaşlarımızın herhangi bir endişe taşımasına gerek yoktur "ifadelerini kullandı. 

Karantina yok maske takıyoruz

Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Ahmet İsmailoğlu, konu ile ilgili açıklama yaptı. İsmailoğlu, "13 Ocak 2020 tarihinde 2 yaşın daki bebeğimiz yüksek ateş sebebiyle çocuk polikliniğe geldi.Burada çocuk doktorumuz tarafından muayane yapıldıktan sonra, meningogok şüphesiyle Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen bebek kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Hastanemiz karantina altına alınmamıştır. Son günlerde çıkan grip salgınından dolayı çalışanlarımız maske takmaktadır "dedi.