Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Sağlık Eski Bakanı Osman Durmuş'un vefatı nedeniyle yaptığı paylaşımda "Bir süredir tedavisi devam eden sağlık eski bakanımız, kıymetli meslektaşım Dr. Osman Durmuş Bey maalesef aramızdan ayrıldı. Kendisine sonsuz rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun." dedi.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Osman Durmuş'un vefatı üzerine bir taziye mesajı yayınlayarak "Sağlık eski Bakanı Sn. Osman Durmuş'un vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhum Bakanımıza yüce Allah'tan rahmet ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." dedi.

AYRINTILAR GELİYOR

Eski Sağlık bakanlarından Osman Durmuş, geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında yaşamını yitirdi.

DSP-MHP-ANAP Koalisyon Hükümeti'nde Sağlık Bakanı olan Durmuş, 5 Ağustos 1947'de Çankırı'da doğdu.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Osman Durmuş, aynı fakültenin Anatomi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi yaptı ve Ankara Hastanesinde Genel Cerrahi İhtisası'nı tamamladı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapan Durmuş, 1990'da doçent, 2003 yılında profesör oldu. Ulusal ve uluslararası yayınlarda yaklaşık 60 makalesi yayımlanan Durmuş, MHP'den Kırıkkale Milletvekilliği yaptı.

HABERİN GEÇMİŞİ

MHP'den yapılan açıklamada; "21.Dönem Kırıkkale Milletvekilimiz, Eski Sağlık Bakanımız Sn Osman Durmuş'un yaşamış olduğu rahatsızlıktan ötürü kaldırıldığı hastanede tedavisine devam ediliyor olup, yalan haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur. Tez zamanda sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz." denildi.

MHP Ankara Milletvekili Şefkat Çetin ise; 

Öte yandan "Osman Durmuş eşimin amcasının oğlu yakınlarımız şu anda hastanede durumu stabil." açıklamalarıda sosyal medya'da yapıldı.

OSMAN DURMUŞ BİYOGROFİSİ

Bir dönem Sağlık Bakanı olarak görev yapan Durmuş, ulusal ve uluslararası yayınlarda 60 kadar makalesi yayımlanan bir tıp profesörü.

Osman Durmuş, 5 Ağustos 1947'de Çankırı'da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Elif'tir.

Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Aynı fakültenin Anatomi Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi yaptı. Ankara Hastanesinde Genel Cerrahi İhtisası'nı tamamladı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 1990'da doçent, 2003'te profesör oldu. Türkiye Üniversite Öğretim Elemanları Sendikası'nın Kurucusu oldu ve Başkanlık görevinde bulundu. Ulusal ve uluslararası yayınlarda 60 kadar makalesi yer aldı.

21. Dönem Kırıkkale Milletvekili. 57. Hükümet'te Sağlık Bakanlığı görevini yürüttü.