Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüsün meslek hastalığı olarak görülmesini isteyenlere verdiği yanıt sosyal medyada gündem oldu. Bakan Selçuk, koronavirüse yakalanan sağlıkçılarla ilgili “Evde hastalananlar var, nasıl meslek hastalığı kabul edelim” demişti.

“İSTİFA EDECEK MİSİNİZ ?”

Yüzlerce meslektaşını koronavirüs nedeniyle kaybeden sağlık görevlilerinin illiyet bağı aranmaksızın koronavirüsün meslek hastalığı olarak kabul edilmesi talebi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk tarafından kabul edilmedi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un, bu taleplere “Evde hastalananlar var, nasıl meslek hastalığı kabul edelim” yanıtını vermesi tepki çekti. Bu sözleri hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM’ye soru önergesi vererek Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a “İstifa edecek misiniz?” diye sordu.

İVEDİLİKLE MESLEK HASTALIĞI OLARAK KABUL EDİLMELİ 

Bir yılda 391 sağlıkçının koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini, 140 binin üzerinde sağlıkçının da koronavirüse yakalandığını vurgulayan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a; “İşi ve mesleği gereği koronavirüs hastalarına bakan, muayene eden, müdahale eden, temas eden sağlık çalışanlarının buna bağlı olarak koronavirüs  hastalığı tanısı almaları ile sağlık çalışanları için koronavirüsün Türkiye’de ivedi meslek hastalığı olarak kabul edilmesi amacıyla somut adım atılacak mıdır?” sorusunu da yöneltti.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Söz konusu ifadeler kısa sürede Twitter’da gündem oldu. Onlarca sosyal medya kullanıcısı ve sağlık görevlileri bu açıklamayı eleştiren içerikler paylaşarak tepkilerini gösterdi.