CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, virüsün en çok sağlık çalışanlarını etkilediğini belirterek “7/24 çalışan doktorlar, hemşireler ve hasta bakıcılar en büyük risk grubunu oluşturmaktadır. Hastalar ile yakın temasta olan sağlıkçıların çoğu evlerine gitmemekte, aileleri ile online iletişim kurmak zorunda kalmaktadırlar.” dedi.

Milletvekili Kayan; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a şu soruları yöneltti;

1- Virüs salgını ile mücadele devam ettiği sürece “Sağlık çalışanları” nın maaşlarından “VERGİ” alınmaması yönünde bir çalışmanız var mıdır ?

2- “Sağlık çalışanları”mızın bu süreç içerisinde maaşlarından vergi almayarak; insanüstü gayretlerine, devlet ve toplum olarak saygımızın gereğini yerine getirmiş olmaz mıyız ?

3- Bildiğiniz üzere; ülkemizde birkaç kurumdan maaş alan bürokratlarımız bulunmaktadır. Yapılan düzenlemeler ile “bürokratlar” ın 2. ve 3. maaşlarından vergi alınmaması karara bağlanmıştır. Sizce bu kamuoyu vicdanına sığmakta mıdır ?

4- Canlarını hiçe sayarak, insanüstü çaba gösteren “sağlık çalışanları” mız, “bürokratlarınız” dan daha mı az değerlidir ?