KOVİD-19 HASTALARININ ZEHRA HEMŞİRESİ OĞLUNA KAVUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) servisinde gönüllü çalışan hemşire Zehra Camgöz, bir süredir ancak evinin balkonundan gördüğü 4 yaşındaki oğluna doya doya sarılmak için "evde kal" çağrılarına uyulmasını istiyor.

Kovid-19 salgını ile mücadelede ailelerinden ayrı yaşamak zorunda kalan sağlık çalışanları, fedakarlıklarıyla ön plana çıkıyor.

Bunlardan biri de Antalya'da yaşayan 33 yaşındaki hemşire Zehra Camgöz... Mesleğini 11 yıldır özveriyle sürdüren Zehra hemşire, 5 sene önce hayatını doktor Uğur Camgöz ile birleştirdi.

Hastaların yardımına koşan Zehra hemşireyi şimdilerde en çok ise salgın sürecinde oğlundan uzak kalmak üzüyor. Günlerini oğlundan ve ailesinden ayrı geçirmek zorunda olan Zehra Camgöz, "biraz daha sabır" dediği vatandaşların "evde kal" çağrılarına uymasını istiyor.

Zehra hemşireye ise iyileşen her hasta, bir aydır balkondan gördüğü oğluna kavuşmak için umut ışığı oluyor.

Kaynak: Kovid-19 hastalarının Zehra hemşiresi oğluna kavuşmak için gün sayıyor

KORONA VİRÜSLE MÜCADELE EDEN SAĞLIKÇILARIN BURUK ANNELER GÜNÜ

Ailelerini korona virüsten korumak isteyen sağlık çalışanlarına bu zorlu süreçte destek olmak için kapılarını açan bir otelde kalan Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Çekirge Devlet Hastanesi’nde görevli hemşireler Selma Başak Alanbay ve Tanel Dalfidan da, çocuklarından ayrı Anneler Günü geçirmenin hüznünü yaşayanlar arasında yer alıyor. Çocuklarıyla sık sık görüntülü konuşarak, hasret gideren hemşireler, salgının bir an önce sona erip, çocuklarına kavuşmanın hayalini kuruyor.

Çekirge Devlet Hastanesi’nde 13 yıldır yoğun bakım hemşireliğin ardından, Süpervizor Hemşiresi olarak görev yapan Selma Başak Alanbay’da, “Nöbetlerde hastanenin her yerine girip çıktığım için bu süreçte çocukları Aydın’a göndermek zorunda kaldım. Çünkü hastane ortamı çok yoğun ve dediğim gibi hastalık kapma riskim çok fazla ve çocuklarımı da bu konuda riske atamazdım” dedi.

JANDARMADAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ANNELER GÜNÜ SÜRPRİZİ

Amasya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri, sağlık çalışanı annelerin "Anneler Günü'nü kutladı.

Dünyayı saran ve Türkiye'de de etkisini gösteren Kovid-19 virüsü nedeniyle gece-gündüz çalışan ve virüsün bertaraf edilmesi için yoğun çaba harcayan sağlık çalışanlarına yaptıkları fedakârlıklar için teşekkür eden Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri günün anısına karanfil, gül ve çeşitli hediyeler vererek, Anneler Günü kutladı.

Adana’da Sağlık Çalışanı Anneleri Duygulandıran Sürpriz

Seyhan Devlet Hastanesi Marsa Kadın Hastalıkları ve Doğum Ek Hizmet Binası bünyesinde çalışan anne sağlıkçılara evlatları, anne ve babaları mücadele verdikleri bu zor günde anlamlı bir sürpriz yaptı. Anneler Günü ve 12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle çektikleri videoları annelerine atan miniklerin sürprizi sağlıkçı anneleri duygulandırdı. Kimi anne videoyu yemek yerken görüp ağlarken kimisi de misafirhanelerde videoyu izleyerek dinlenip rahatladı.

Bu sağlıkçılarından birisi olan 50 yaşındaki Hacer Çaylı da 31 yıldır hemşirelik yapıyor. Çaylı'ya kayınvalidesi Yeter, kayınbabası Ali ve kızı Pelinsu video göndererek Anneler ile Hemşireler Günü'nü kutladı. Videoyu hemşire arkadaşlarıyla birlikte yemek yediği sırada gören Hacer Çaylı, videoyu görünce ağladığını söyledi.

"Gözlerim doldu"

İHA muhabirine konuşan Hacer Çaylı, kayınvalidesi, kayınbabası ve kızını yaklaşık 50 gündür görmediğini söyleyerek, "Kızımın videoyu gönderdiği video tam iftar saatinde arkadaşlarımla yemek yerken geldi. Videoyu izledim ve izlediğim anda bende duraklama, donma olup gözlerim doldu. Arkadaşlarım "kötü bir haber mi aldın?" diye sordu. Bende "yok" dedim ve videoyu onlara gösterdim. Onlarda videoyu izleyip aynı duyguları yaşadılar" diye konuştu.

"Çocuklarımla ayrı kaldığım ilk Anneler Günü"

2 çocuğundan ayrı kaldığı ilk Anneler Günü olduğunu belirten Çaylı, "Bu korona virüs nedeniyle ailemiz ile görüşemiyoruz. Kızım böyle Anneler Günü'nü video göndererek kutlayınca çok duygulandım. Ertesi gün de kayınbabam ve kayınvalidemin videosunu görünce ayrı duygulandım. Bu korona aslında bize insanların yanımızda olması, onlara sarılıp dokunabilmenin çok önemli olduğunu öğretti. Çocuklarımla ayrı kaldığım ilk Anneler Günü olacak. Bunun verdiği üzüntü çok farklı" ifadelerini kullandı.

Diğer sağlık çalışanı annelere gelen videolarda ise kimi çocuk piyano çalarak annesine olan sevgisini gösterirken kimisi de dışarı çıkmadığını ve annesini özlediğini söylediği görülüyor.

BİR HEMŞİRENİN EN ZOR ANNELER GÜNÜ

KORONAVİRÜS salgını başladığından beri hastanenin tahsis ettiği yurtta kalan ve evine gidemeyen 2 çocuk annesi Hemşire Aslı Avcı, bu yılki anneler gününün en anlamlı ve zor anneler günü olduğunu söyledi.

BİRBİRİMİZE DESTEK OLARAK ATLATMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Pandemi hastanesi ilan edildiklerinden beri evine gidemediğini söyleyen Avcı, "İki tane kızım var. Ezgi ve Naz. Büyük kızım 12 yaşında, 12 yıldır anneliği bana yaşattığı özellikle ona çok teşekkür etmek istiyorum. Rabbimin verdiği en güzel hediyeler onlar, çocuklarımız. Yaşadığım en anlamlı ve zor anneler günü olacak bu. Bu süreç ne kadar böyle devam edecek bilmiyoruz. Buraya gelmek zorundayız, evi idare etmek zorundayız, yükümüz çok daha ağırlaştı sağlık çalışanları olarak. Ailelerimizden uzak kaldık. İnşallah bu günler geçecek. Akşam mesai bitiminde evime gidip camdan çocuklarımı görüyorum, sonra tekrar hastanenin bize tahsis ettiği yurda geri dönüyorum. Sonra da görüntülü konuşma ile aradaki mesafeyi kapatmaya çalışıyoruz. Üç arkadaşımla birlikte kalıyorum. Onların da çocukları var, birininki 3, diğerininki 5 ve 6 yaşlarında. Onlar da evlerinden ayrılar. Bu dönemi hep birlikte, birbirimize destek olarak atlatmaya çalışıyoruz" dedi.

HEMŞİRE KADER, KIZIYLA CEP TELEFONU ARACILIĞIYLA HASRET GİDERDİ


ADANA Şehir Hastanesi'nde, koronavirüse karşı verilen mücadelede görev alan 2 çocuk annesi hemşire Kader Yaşar, Anneler Günü öncesinde 4 yaşındaki kızı Ülkü ile görüntülü görüşüp, özlem giderdi.

Türkiye'de koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart'tan hemen sonra Adana Şehir Hastanesi, pandemi hastanesine dönüştürüldü. Hastanenin acil servisinde çalışan hemşire Kader Yaşar da salgınla mücadelede görev aldı. Hemşire anne, Anneler Günü öncesinde kızı Ülkü ile cep telefonuyla görüşerek, hasret giderdi.

Salgınla mücadele ederken, en çok çocuklarını özlediğini söyleyen Kader Yaşar, "Bir taraftan hayat kurtarıyoruz bu işin güzel tarafı. Ancak ailemize karşı sorumluluklarımız var. Eve gidince enfeksiyon riskine karşı çocuklarımdan uzak duruyorum. Bu süreçte en çok bir araya gelmeyi özledim. Benim de anne ve babam var, onlar uzakta. Uzun süredir annemi göremiyorum, elini öpmek isterdim. Anneler Günü'nde çocuklarımı doya doya görmek isterdim" dedi.