Çanakkale Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turan ÇAVDAR tarafından yapılan açıklamada;

Dünyayı kasıp kavuran covid 19 virüs salgınında yaşam mücadelesi veren sağlık çalışanlarımıza Allah’tan şifa, yaşamını yitiren sağlık çalışanlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz.

Aylardır salgınla canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarımız ,hastalarımızı yaşatmak ve onlara sağlık hizmeti vermek için gece gündüz demeden mücadele ettiklerini tüm dünya ve kamuoyu görmektedir .Hal böyle iken ilimize bağlı Bayramiç ilçemizde yaşanan olay sağlık çalışanlarımızı derinden yaralamıştır .Salgının kol gezdiği bugünlerde hem kendi hayatlarını hem de başkalarının hayatlarını riske etmemek için işe geliş gidişlerde toplu taşıma araçlarını kullanmamak için kendilerini işe yetişmelerini sağlamak amaçlı bir otobüs veya minibüs sahibiyle anlaşmışlardır. Son zamanlarda ilçelerden gelen minibüslerin şehir merkezine sokulmamasından kaynaklı sıkıntı sebebiyle ve işe yetişebilmek amaçlı yapmış oldukları bu uygulama Bayramiç otobüs kooparatifi başkanınca şikayet edilmiştir. Yapılan şikayetin neticesinde sağlık çalışanı arkadaşlarımıza da polis ekipleri tarafından 409 TL cezai işlem uygulanmıştır .Uygulanan cezanın sebebinin yol güzergah belgesi olmayan araçla seyahat etmek olduğu bilgisi tarafımızca araştırılmış ve öğrenilmiştir.

Şimdi buradan bu uygulamayı şikayet eden şikayeti dikkate alıp hiçbir uyarı yapmadan cezai işlem uygulayan anlayışlara seslenmek istiyorum. Pandeminin pik yaptığı ve tedbir amaçlı yapılan bu uygulamada yol güzergah belgesinin ne olduğunu dahi bilmeyen sağlık çalışanlarına yapılan bu uygulama ne kadar doğrudur. Sabah işe gelmek için bindikleri araçtan hastane bahçesinde bekleyen polislerin uygulamasına ve kötü muamelîsine maruz kalan arkadaşlarımız bu davranışları hak etmişler midir? Kesilen 409 tl ceza ve uygulama kötü muamele yorgun bitkin ve motivasyonu dip yapmış olan sağlık çalışanlarına reva mıdır. Kendilerinin sözlü uyarılması ve tekrarlanması halinde işlem uygulanacağı söylense kötü mü olurdu .Suç işlemiş gibi bir uygulama arkadaşlarımızı yaralamış ve çalışma şevkini kırmıştır.

Buradan İl Valimize ve İlçe Kaymakamımıza seslenmek istiyorum. Bu konuya müdahil olmalarını ve varsa yanlışlığın düzeltilmesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarını ulaşım sorunlarına da müdahil olunmalı varsa imkanlar çerçevesinde gerekirse belediyelerden destek alınarak mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz.


*Turan Çavdar - Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı