Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma hastahanesi temsilcisi Fatma Aydın’dan flaş bir iddia geldi. 12 Mayıs hemşireler haftası öncesi, alınan karar  ile hemşirelerin mesai ücretlerinin kaldırıldığını söyleyen Aydın, bu karardan acilen dönülmesi gerektiğini söyledi.

Fatma Aydın’ın açıklaması şu şekilde; 

 Hemşireler haftası nedeni ile dün aldığımız haber doğrultusunda tüm sağlık çalışanlarının moralleri sıfırlanmıştır. Cumhurbaşkanlığı pandemi ile ilgli yayınladığı genelgeye göre sağlık alanında gerekli elemanın tutulup, geri kalan elemanların sahadan uzak tutulmasına karar vermiştir.

Bu genelge kapsamında sağlık kuruluşlarında işlerin yürütülmesi, nöbetlerin tutulması, geri kalan günlerde ise  çalışanların sahadan uzak tutulması ön görülmüştür. Sağlık kuruluşlarıda ilk ay buna uygun bir biçimde planlamarını yapmış ve bunu uygulamıştır.

Bu planlama dahilinde hastahanelerde bazı servislerde 10 bazı servislerde 15’şer kişilik gruplar halinde ekibi çalıştırıp, diğer günlerde ekibi sahanın dışında tutmuştur. Bununla birlikte hastaneler Sağlık Bakanlığı Stratejik Genel Müdürlüğü’nden bu  yazı ile ilgli bir görüş istemiştir.

Bununla ilgili yazılan yazıda sağlıkla ilgili çalışanlarının bütün hakları yerle bir edilip, nöbet paraları kesilmiştir.Bunun derhal düzeltilmesi gerekmektedir. Pandemi bölümlerinde nöbet tutan hemşire arkadaşlarımızın nöbet parasının bir an önce ödenmesini istiyoruz.