SİSTEM TIKANIYOR

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, daha önce Kayseri Devlet Hastanesi’nde Başhekimlik görevini yürütmüş, özel Güneş Hastanesi’nde de ortaklık yapmıştı. Milletvekili seçildikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi olan Tamer, Kayseri’deki sağlık alanıyla yakıdan ilgileniyor. Sağlık alanında yaşanan sorunların çözümü konusunda önemli işlere imza atan Tamer, yetki ve sorumluluk alanı dışındaki işlere müdahil olmaya kalkınca, sağlık çalışanları ile karşı karşıya gelmeye başladı.

HER İŞE KARIŞIYOR

Milletvekili Tamer’in, sağlık alanında yapılan tüm atamalara müdahil olmak istediği, yapılan ihalelerle ilgili de yetkili kişilerin görev ve sorumluluklarına karışmaya başladığı iddia ediliyor. Adeta bir sağlık müdürü gibi davranmaya çalışan Tamer’in mevcut birçok idareciyi değiştirmek için girişimde bulunduğu, kendine yakın isimleri üst düzey görevlere getirmeye gayret ettiği ve bu durumun da sağlık camiasında büyük rahatsızlığa neden olduğu belirtiliyor. Sağlık kurumlarına ürün ve hizmet temin eden kuruluşların da bu durumun ortaya çıkmasında etkili olduğu söyleniyor.

ÖZHASEKİ UYARDI

Kayseri’de bir grup sağlık çalışanının oluşan olumsuz tablo ile ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’yi bilgilendirdiği öğrenildi. Rahatsızlığın ulaştığı boyutun farkına varan Özhaseki’nin, konuyla ilgili İsmail Tamer’i uyardığı ve pandemi sürecinde canla başla çalışan sağlık ekibinin motivasyonunun bozulmaması gerektiğini da konuşuluyor. Tamer’in özellikle bazı kesimlerin isteği üzerine İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli’nin görev süresini uzattırmamak için çaba gösterdiği biliniyor.

Editör: Haber Merkezi