Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemide en ön safta mücadele eden sağlık çalışanları için yapılacak olan Sağlık Kent konutlarının çekilişi Antikkapı’da gerçekleştirildi. 23 Kasım’da ihalesi yapılacak olan 502 konut için başvuruda bulunan 782 kişi arasında yapılan çekiliş ile hak sahipleri belirlendi 6. Noter Güven Hızır’ın huzurunda yapılan çekilisin törenine İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Genel Sekreter Balamir Gündoğru, Kent Konut yetkilileri ve sağlık emekçileri katıldı. çekiliş elektronik ortamda gerçekleşti.

1-12 KASIM’DA SATIŞ İŞLEMLERİ YAPILACAK

Yapılacak 502 konut arasında engellilere ayrılan 20 konut için 60 kişi, 52 adet 1+1 daire için 26 kişi, 6 ayrı kategoriye ayrılan 2+1 konutlar için 330 kişi, 5 ayrı kategoriye ayrılan 3+1 daire için 100 kişi başvuruda bulundu. Kura çekilişinden önce Kent Konut Pazarlama Müdürü Adem Demir, konutlarla ilgili teknik bilgi verdi. Çekilişin sonuçlarının Kent Konut A.Ş’nin internet sitesinden TC kimlik numaraları ile sorgulanabileceğini belirten Demir, hak sahiplerinin 1 Kasım ile 12 Kasım tarihleri arasında istenilen belgeleri Kent Konut satış ofisine gelip satış işlemini tamamlaması gerektiğini belirtti.

TEŞEKKÜR ETTİ

Yapılan proje ve pandemide kendilerini hiç yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve belediye çalışanlarına teşekkür eden İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Umarım bu yeni projede hak sahibi olanlar en kısa zamanda sağlıkla içinde otururlar. Yapılan fedakarlık için teşekkür ediyoruz. Verilen personel, araç, laboratuvar, konuklama gibi yapılan inanılmaz destekler için size minnettarız. Aşılamada yüzde 75’i bulup mavi olduk. Bu yetmez mutlaka eksik dozlarımızı da yatırmamız lazım. Tedbirleri bırakmamalıyız” dedi.

TIP BAYRAMINDA SÖZ VERİLDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın 14 Mart Tıp Bayramında sağlık çalışanlarına konut müjdesini verdiğini söyleyen Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, “Başkanımız verdiği sözden sonra bizi toplayarak konut projesi için talimat verdi. Kocaeli il sınırları içinde müsait olan arsalara baktık. Uzak olmamasına, şehir merkezine yakın, sağlık çalışanlarına yakışır bir yer olmasını istedik. Kartepe’de 36 dönüm arazi bulduk. Projeleri çizildi. Konutları en çok ihtiyacı olanlara verilmesini istedik. Bunun için kredi görüşmeleri yaparak kredi faizlerini çok indirdik.

18 AYDA TESLİM EDİLECEK

Şimdi sıra geldi kura çekilişine. İnşallah 502 konutumuz ama gönül isterdi ki 782 arkadaşımıza konut vermekti. Kurada ismi çıkmayanların tamamını yedek yapacağız. 1+1’de az talep var ve belki isteyen oraya kayar diye hepsini yedek yaptık. İsimler belli olduktan sonra ihale sürecimiz var. 23 Kasım’da ihale yapacağız. İhaleyi alacak firma 18 ayda konutları tamamlayarak teslim edecek. Şimdiden hayırlı olsun ve konutlarda çok güzel yuvalar kurmanızı diliyorum” dedi.