Saat gündüz 15:30'da dağıtıldığı iddia edilen Kaş Devlet Hastanesi sahur menüsünü görenler "bir çok kurum açık büfe beslenirken biz sağlıkçılarsağlıksız besleniyoruz. 6 adet zeytin ve bir kibrit kutusu kadar bile olmayan, en incesinden kesilmiş, mikroskobik, markasız, tadını anlayamadığımız peynir..." diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Saat 15:30'da dağıtılan sahur yemeğinin Antalya'da imsak saatinin 04:44 olduğu gerçeği karşısında, nasıl temiz kalacağı, nasıl yenilebilir halde olacağını Sağlık Bakanlığının yüksek bürokrasisinin bilgisine sunuyoruz.

Sağlık çalışanlarının bu zorlu pandemi döneminde iyi beslenmeye, proteine, vitamine ihtiyaç duyduğu düşünülmüş olmalı ki sahur yemeği bu denli az, özensiz ve imsak saatinden 13 saat, evet tam 13 saat önce dağıtılarak böyle verilmiş diye düşünüyoruz. 

Öte yandan hastanelerde verilen personel yemekleri konusu kronikleşmiş bir sorun olarak sağlık personellerini mağdur etmeye devam ediyor. Eskiden hastanelerde mutfak olurdu. Oradan hem yatan hastalara, hem çalışanlara denetim altında yapılan yemekler verilirdi. “Pahalı oluyor” dediler, hizmet alımına gidildi. En ucuz teklifi veren ihaleyi alıyor. Alan da et yerine hamam böceği koyuyor!

Covid yüzünden zaten zorlu şartlarda görevlerini yapmaya çalışan sağlık çalışanlarına bu menüyü reva gören hastane idaresini saglikpersoneliHABER.NET olarak KINIYORUZ.