Cumhurbaşkanı Kararı ile sağlık çalışanlarına verilen ücretsiz toplu taşıma hakkı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısına göre 6 ay süre ile uzatıldı. Belediyeler ve bağlı kuruluşlarınca yürütülen toplu tasıma hizmetlerinden sağlık çalışanları 6 ay daha  ücretsiz yararlanabilecek. 

Sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım ne zamana kadar

Koronavirüs salgınının devam ettiğini, canla başla çalışmayı sürdürdüklerini dile getiren sağlık personelleri, bu sürenin tekrar uzatılmasını talep ediyorlardı.

Türkiye'nin dört bir yanından sitemize ulaşan sağlık çalışanları, bu konuda Bakanlığın duyarlı hareket etmesini isterken, “Zor şartlarda mücadele veriyoruz, toplu taşıma ve konaklama hizmetleriyle ilgili verilen kararın uzatılması, sağlıkçılar için moral olacaktır” dediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında, sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, ilgili belediye tarafından karar verilmesi şartıyla belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme ve şirketlerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden, Başkentray, Marmaray ve İzban seferlerinden 30 Haziran 2022'ye kadar ücretsiz yararlanabilecek.

Sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım İstanbul:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan henüz bir açıklama gelmedi Ancak İETT Cumhurbaşkanlığı kararı uyarınca 30 Haziran 2022'ye kadar ücretsiz olarak taşımaya devam edecek. 

Sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım Ankara:

Ankara Büyük Şehir Başkanı Mansur Yavaş konuyla ilgili henüz bir açıklaması yapmazken EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Cumhurbaşkanlığı kararı uyarınca 30 Haziran 2022'ye kadar ücretsiz olarak taşımaya devam edecek.

Sağlıkçılara ücretsiz ulaşım İzmir:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü ücretsiz ulaşım hakkını uygulayacağını duyurdu.

Sağlıkçılara ücretsiz ulaşım Kayseri:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu ulaşım hakkında açıklaması bekleniyor

Sağlıkçılara ücretsiz ulaşım Eskişehir:

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu ulaşım hakkında açıklaması bekleniyor.

 # Personel Sağlık'ın Whatsapp Grubuna abone olmak için tıklayın 

HABERLERİ YAKINDAN TAKİP ETMEK İÇİN-TIKLA-TAKİP  ET-KAÇIRMA