Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Coşkun şu açıklamayı yaptı: !En son Ordu Eğitim araştırma hastanesinde bir servis hastasının, onu tedavi eden, ona şifa vermek isteyen servis doktoruna tekme atması ile sağlıkta yıllardır yaşanan şiddet yine bilindik yüzüyle tezahür etmiştir. Elbette bu üzücü olayı yaşayan hekim kardeşimiz için üzülüyoruz ve olayı kınıyoruz.

ÜZÜLMEK VE KINAMAK SORUNU ÇÖZMÜYOR

Ama bu üzüntü ve kınamamız, sorunları çözmeye yetmiyor. Belli ki hastalar ve hasta yakınları, doktorlarımızın ne denli zor bir görev yaptığını bir türlü anlayamıyorlar, çünkü eğer çalışılan zor şartları idrak edebilselerdi, eminim ki böyle bir davranışı yapmalarına vicdanları izin vermeyecekti.

ACİL SERVİSTE 1 AY NÖBET TUTSUNLAR

O halde yöneticilerimizden ve kanun yapıcılardan son kez bir talebimiz olacak.  Doktora ve sağlık personeline yaralama olmadan, sözlü veya fiili girişimsel saldırılara ceza olarak, acil serviste 1 ay boyunca sedye taşımada görev almaları, nöbet tutmaları verilebilirse, sanırım sağlık personelinin ve doktorların ne zor şartlarda insanları en zor anlarında hayatta tutmak için ne büyük mücadele verdiklerini çok net anlayacaklardır.

KINAMAKTAN BIKTIK!…

Artık her saldırının ardından biz de kınamaktan bıktık, saldırıya uğrayan kardeşlerimiz de kötü muameleden bıktılar. Tek çare bu olur gibi düşünüyoruz, vicdanlarına seslenmek son çaremiz. Halkımıza sesleniyorum; bu sağlık personeli ve doktorlar sizin evlatlarınız, alkışa gerek yok, onları koruyun, üzmeyin yeter.”

Hasan Cem Özel - http://www.orduolay.com/saglik/doktora-saldiran-acilde-1-ay-nobet-tutsun-turkiye-bu-oneriyi-konusur/60724

Editör: Haber Merkezi