Kocaeli’nin Derince ilçesinde faaliyet gösteren  Yenikent 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi çalışanları dün  site bekçisinin sözlü saldırısına maruz kaldığı iddia edildi.

Site bekçisinin sağlık çalışanlarına ”Burada oturamazsınız, şikayet var, sözlerine maruz kalmış daha sonra şikayet sahibi G.İ. ‘ nin, burada oturamazsınız, mikroplusunuz, mikrop saçıyorsunuz, camınızı ve kapınızı kapatın, burada oturmanız yasak, içeri girin ” gibi çirkin sözlerine maruz kaldığı akabinde site yöneticisinin gelip, site sakinlerinin şikayeti olduğunun ve burada oturtmayacaklarını, cam ve kapılarını kapatmaları gerektiği yönündeki gibi sözel şiddetlerine maruz kalmışlardır.

saglikpersoneliHABER.NET olarak bizlerde yaşanan bu olavı kınayarak diyoruz ki SAĞLIK ÇALIŞANLARI ailelerinden sevdiklerinden ayrı Mart ayından bu yana koronavirüsle mücadele ediyor ne için? 

Pandemi başlangıcından bu yana gerek taciz gerek darp gerek sözlü saldırılarına maruz kaldıkları halde topluma hizmet vermek için canla başla çalışan görev esnasında virüs kaparak can veren sağlık personellerine bu gibi insanlık dışı davranışların son bulması dileğiyle…