Hastanelerde görevli birim sorumluları ve koordinatör adıyla görev yapan sorumluların asli görevlerinin başında personelin huzurlu ve güvenli ortamlarda çalışmasını sağlamak, olması gerekirken, bugün birçok hastanede durum tam tersine işliyor maalesef. Baskıcı, zorba ve geçimsiz tavırlar içerisine giren birim sorumluları sağlık çalışanlarını sindirmeye yönelik uygulamaları ile çalışma barışını olumsuz yönde etkiliyorlar. Bu davranışları sergileyenler adeta çalışma huzurunu bile isteye baltalıyorlar. 

Vatandaşların her türlü fiili ve sözlü saldırılarına maruz kalan sağlık çalışanlarına birde amirleri pozisyonundaki kişiler tarafından yapılan baskılar dayanılmaz bir hal aldığına dair sahadan ciddi şikayetler gelmekte. Çalışma huzuru yerlerde sürünen bir çok sağlıkçı bugün bir an evvel mesaisini biterek kendilerini hastanelerin dışına atmak için adeta dakikalarla yarışmaktadırlar. 

Mobbing nedir? Sağlık Personelinin Mobbing Karşısında Hakları Neler? 657'de hangi hükümler var? haberimiz için tıklayınız.

CUMHURBAŞKANI: MAKAMIN GÜCÜNE GÜVENEN KİBİR ABİDİLERİ!

Sayın Cumhurbaşkanı geçtiğimiz gün İstanbul’da yaptığı konuşmalarında; “Makamın gücüne, imkanlarına güvenerek gönül kıran, insanları rencide eden, tepeden bakan kibir abideleri…” olarak tanımladığı özellikle Kamuda sorumluluk makamında görev yapan kişilere bu konuşmayı hatırlatma ihtiyacı duyuyoruz. 

SAĞLIK BAKANI: İNSANLARIN GÖNLÜNE TEVAZU İLE DOKUNUN!

Ayrıca; Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’nın bir açıklamasında; “imkanlarına güvenerek gönül kıran, tepeden bakan kibir abideleri” olarak nitelendirdiği sorumluluk makamındaki kişiler için, “insanların gönlüne tevazu ile dokunmanın önemini” geçtiğimiz gün yaptığı bir paylaşımda vurgulamıştı. İnsan onurunu zedeleyici söylemlerden tüm sorumluların biran evvel vazgeçerek, sağlık çalışanlarının huzurlu bir ortamda çalışmaları için neler yapabileceklerine kafa yormalarını öneriyoruz.