SES Sendikası tarafından yapılan açıklamada, taleplerinin karşılanmaması durumunda Diyarbakır ilinde bulunan tüm hastaneler ve Türkiye genelinde yemek boykotu ve iş bırakma eylemi yapılacağı duyuruldu.

Sağlık ve Hizmet Emekçileri Sendikası (SESDiyarbakır Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Yönetim Kurulu Üyesi Gülhan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

Sağlık emekçilerinin 24 saat kesintisiz hizmet sunması nedeniyle öğle veya akşam yemeği arası gibi tatilleri bulunmamaktadır. Artan ekonomik zorluklar nedeniyle emekçilerin bu yemeği yemekten başka çaresi yoktur. Aynı şekilde Sağlık hizmeti alan hasta ve hasta yakınlarının önemli bir bölümünün de yoksul olması nedeniyle hastanelerde verilen yemeklerden başka çaresi maalesef yoktur.

Uzun bir süre boyunca yemeklerin sağlıklı beslenmeden uzak, düşük porsiyonlu, kalitesiz ve hijyenik olmama konusunda hastane idareleriyle yaptığımız görüşmelerle bu durumun çözülmesi için taleplerimizi ve önerilerimizi aktardık. Ancak yemeklerde düzelme yerine, daha da kötüye giden bir tablo oluştu. Yemeklerdeki kalite, çeşitlilik, yeterli miktarda olmaması, hijyen ve yemeklerde istenmeyen objelerin bulunması, başka ülkelerde kullanımı bile yasak olan Pet tabak, plastik çatal kaşıkların ısrarla kullanılmaya devam edilmesi ve bu sorunlarının çözülmemesi nedeniyle 15 Eylül 2022 tarihinde Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde 1 günlük yemek boykotu gerçekleştirdik ancak halen herhangi bir düzelme olmadı.

Ancak bilinmelidir ki Emekçilere yapılmak istenen bu oyalama taktiği işe yaramayacaktır. İdareler, sorunu çözeceği yerde firmalar ve çalışanları bilinçli olarak karşı karşıya getirmektedir. İdarecilerin hedef gösteren tavırları nedeniyle iki emekçi grup karşı karşıya getirilmiştir. Oysa asıl muhatabız yöneticiler ve bu sistemin kendisidir.

Bir kez daha tekrarlıyoruz; Biz emekçiler, işyerlerinin asıl sahipleriyiz.

Bu temelde, 20 ve 21 Ekim 2022 tarihlerinde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi merkez binası ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 2 günlük yemek boykotu gerçekleştireceğiz. Haklı ve meşru taleplerimizin karşılanmaması durumunda, il geneli ve Türkiye Genelinde yemek boykotu, iş bırakma da dâhil olmak üzere örgütlemekten geri durmayacağımızı, hem emekçilerin hem de hastaların kaliteli yemeğe erişimi için mücadele etmeye devam edeceğimizi ifade ediyoruz.”