Ve...

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması da bu tulumları giymek zorunda kalan personeli fena halde bunaltıyor.

Sağlıkçılar,"Ekipmanları kuru giyip, ıpıslak çıkıyoruz... Saatlerce üzerimizde kalıyor..." diyorlar...

İşleri gerçekten çok zor...

Bu sıcak havalarda üzerimize giydiğimiz ince tişörtle bile bunalırken sağlıkçılar, tepeden tırnağa üst üste koruyucu ekipmanların içinde.

Evet, şimdi dönelim yazımızın başlığına...

***

Geçen gün Bursa'da bir kamu hastanesindeydim. Hastane bahçesinde hekimlerle sohbet ederken, önümüzden tulumlar içinde kovid acil polikliniğine giden bir sağlıkçıya, meslektaşları laf atarak, "Sen kimsin?" diye seslendiler.

Sohbet ettiğimiz hekimlerden biri, "Dur bir konuşsun anlarız kim olduğunu!" şimdi dedi.

Tulumun içindeki hekim maskenin altından konuşmaya başlayınca, "Ooo, doktor bey siz miydiniz?" dedikten sonra espriler havada uçuştu...

Anlayacağınız üzere, koruyucu tulumu giyen sağlıkçılar tanınamaz haldeler!

Ya sesinden ya da yürüyüşünden kim olduğunu anlamaya çalışıyorlar...

Filyasyon ekibinde görevli sağlıkçıları da unutmamak gerekir...

Onlar da çok zor şartlar altında görevlerinin başında...

***

Kısacası pandemi sürecinde tüm sağlık çalışanları canla, başla, büyük bir özveriyle, fedakârca hastalara hizmet sunuyorlar...

Hakları ödenmez!

Ödenmez ama onlar yıllardır her platformda özlük hakları ile ilgili taleplerini dile getirdiler.

Bu süreçte isteklerinin hayata geçmesi için sosyal medyayı yoğun bir şekilde kullanarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. 

Kim bilir "Umut belki de gelecek sayfadadır!"

***

Sabit ek ödemelerin genel bütçeden maaşın içine eklenip emekliliğe yansıtılmasını, 3600 ek göstergeyi, yıpranma payını ve pandemi sürecinde de görevi başında salgın ya da şiddet nedeniyle vefat eden sağlıkçılara "Sağlık Şehitliği" unvanının verilmesini istiyorlar.

Biz yazmaktan usanmadık, onlar da bu haklı taleplerini istemekten vazgeçmediler!..

Dileğimiz elbette bu isteklerinin gerçekleşmesi...

***

Sosyal medyada bazen konuyla ilgili yaptıkları paylaşımlarda kırgın olduklarını dile getiriyorlar, bazen de benzetmelerle konuyu öyle güzel tiye alıyorlar ki!..

Sağlık emekçilerinin dikkatimi çeken paylaşımlarını aktarayım size:

"At çok çalışıp, hızlı koşup koşuyu kazanıyor! Atın sahibine 3 milyon, ata binen jokeye 250 bin, ata da 'kazandı' diye havuç veriyorlar. Ha işte o at biziz!.."

Estağfurullah!

Bir diğer paylaşımlarında da:

"Ooof of... İşimiz çok zor! Sağlıkçılara hak ettiği ekonomik iyileşmenin bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Bu süreç için değil. 7/24 geçen zaman yok, mekân yok, bayram yok... Gereken neyse yapılmalı... Duyun sesimizi artık!" diyorlar...

Haydi hayırlısı!..

Lale AKASOY/yenidonem.com.tr

Editör: Haber Merkezi