Sağlıkçılara saldıran kardeş tutuklandı 

Diyarbakır Lice Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesinde sağlıkçılara saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınanBehçet Y., emniyet müdürlüğündeki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi.

Sağlık çalışanlarına zanlı çıkarıldığı nöbetçi Sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERİN GEÇMİŞİ

Elektrik akımına kapılması nedeniyle hastaneye kaldırılan ve hayatını yitiren şahsın yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı. Kargaşa esnasında cenazenin yakınlarından bir kişinin polisin silahını aldığı, rastgele ateş ettiği, bu esnada bir kurşunun duvara isabet ettiği görüldü.

Elektrik çarpması sonucu Halis Toprak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve vefat ettiği öğrenilen hastanın yakınları akşam üzeri cenazenin bulunduğu hastaneye gelerek sağlık çalışanlarına saldırdı. Çıkan olay sırasında ölen vatandaşın yakını olduğu öne sürülen bir kişinin polisin belinden silahını alması sonucu ateş alan tabancadan çıkan mermi hastane duvarını deldi. Sağlık çalışanları ise bu esnada kapı önüne koydukları sedyelerle kendilerini korumaya çalışırken hastayı getiren ambulansın camlarının da kırıldığı belirtildi. Kimsenin yaralanmadığı olaya karışan bazı hasta yakınları gözaltına alınırken ölen vatandaş ise otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

KORKU FOTOĞRAFLARA YANSIDI

Lice Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesi sağlık çalışanlarının sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflar sonrasında yaşanan korku gözler önüne serdi.

Paylaşılan fotoğraflarda hastanenin acil müdahale oda kapısının sedyelerle kapatan sağlık çalışanlarının oksijen tüpüyle bariyer oluşturduğu, dışarıdan içeriye girilmesini engellemeye çalıştığı görüldü. Bir başka fotoğrafta ise hasta yakınının açtığı ateş sonucunda merminin deldiği duvarın görüntüsü yer alıyor.

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPTI

Yaşanan olay sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Halis Toprak Devlet Hastanesinde yaşanan sağlıkta şiddet olayı ile ilgili açıklama yaptı.

“Yaşamını yitiren bir vatandaşımızın yakınları maalesef şiddete başvurmuştur” diyen Sağlık Bakanı, hasta yakınlarından bir kişinin polis memurunun silahını alarak bir el ateş ettiğini ve çıkan kurşunun duvara isabet ettiğini söyledi.

Ateş eden hasta yakınının emniyet tarafından gözaltına alındığına ve olay sonrasında hastanede güvenlik önlemlerini artırıldığına dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “olayda yaralanan sağlık çalışanı olmamışsa da olmuş gibi etkilendik” diyerek “suça eğilimi olanlara hatırlatıyorum bir şiddet olayının failine geçen ay sekiz yıl beş ay hapis cezası verildi“ dedi.