Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi tarafından, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasında, “Ülke genelinde günlük vaka sayısı; son 5 ayın en yüksek rakamlarına ulaşmış, Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 90 artmıştır. Ağır hasta sayımız ve yatan hasta sayımız her geçen gün artmaktadır. İlimizde ki durum ülkemizdeki genel durumdan faklı değil maalesef.

“DURUM KÖTÜYE GİTMEKTEDİR”

Hastane ve yoğun bakım servislerinde hasta yatış oranları ciddi boyutlara ulaşmıştır. Vaka sayılarında ki artış nedeniyle filyasyon ekiplerimizin yükü artmaktadır. Aşılama hızı hedeflenen seviyenin altında kalmıştır. Koruyucu sağlık hizmetleri açısından durum kötüye gitmektedir. Vaka ve hasta sayılarında ki artış biz sağlık çalışanlarını kaygılandırmaktadır. Bu üzücü durumdan en çok etkilenen sağlık çalışanları olacaktır.

“TÜKENMİŞLİK SENDROMU YAŞIYORUZ”

İş yükümüz her geçen gün artıyor. Yıpranıyoruz.  Tükenmişlik sendromu yaşıyoruz. Yöneticilerin çalışanlar üzerinde mobingi devam ediyor. Sağlık çalışanlarına uygulanan fiili ve sözlü şiddet hız kesmeden devam ediyor. Hakarete maruz kalıyor, saldırıya uğruyoruz

“ENFLASYONA GÖRE İYİLEŞTİRME ZAMMI İSTİYORUZ

Özlük haklarımızın iyileştirilmesini, performans ve ek ödeme değil, yoksulluk sınırı üzerinde, emekliliğimize yansıyacak temel ücret istiyoruz. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına değil, çarşıda pazarda marketteki enflasyona göre iyileştirme zammı istiyoruz. Seçimlerde bizlere verilen 3600 ek gösterge sözünün bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz.

“SORUNLARIMIZA MUHATAP BULAMIYORUZ VE ÇÖZÜM ÜRETEMİYORUZ”

Çanakkale Devlet Hastanesi doktorları, hemşireleri, tüm sağlık çalışanları olarak Çanakkale’ye duyurmak isteriz ki sağlık sistemimizin sorunları altında artık tahammül edilemez şekilde yıprandık, tükendik, sorunlarımıza muhatap bulamıyoruz ve çözüm üretemiyoruz.
Bizi değerli hissettirmediniz. Bize hakkınız ödenmez dediniz ve hakkımızı ödemediniz

“BURADAN SAYIN VALİMİZE VE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE SESLENMEK İSTİYORUZ”

Buradan sayın Valimize ve İl sağlık müdürlüğüne seslenmek istiyoruz. Bu mali tabloya göre hastanemiz iflas etmiştir. Bunun sebebi bu güzide kurumumuzun sevk ve idaresinin, idari ve mali işlerinin köy bakkalının bütçesini dahi yönetemeyecek, liyakatsız, yetersizliğini açıklanan mali tabloyla ispat etmiş kişilere emanet edilmesidir. Bu emanet bir an önce vakit kaybedilmeden karar mercileri tarafından geri alınmalıdır.

“DONANIMLI ADALETLE YÖNETİM SERGİLEYECEK LİYAKATLI KİŞİLER TARAFINDAN OLUŞTURULMALIDIR”

Karar mercilerinden talebimizdir;  Covid- 19 pandemisi ile mücadele de bayraktarlık yapan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yönetimi muhakkak sadece ehliyetli değil aynı zamanda idari ve mali işler yönünden, gelir-gider tahakkuk mevzuatı açısından tecrübeli, donanımlı adaletle yönetim sergileyecek liyakatlı kişiler tarafından oluşturulmalıdır”  ifadeleri yer aldı.

Editör: Haber Merkezi