Yüz de lık zam min yüzdeliği, ek ödemede ki haksızlıkları gidermeyecek, sağlığın dışındaki meslek gurupları tek kalem de aldıkları maaşların daki yüz de lık dilimli büyüme karşısında, sağlık çalışanlarının tek kalem olmayan, maaş diliminin asgari ücret tutarındaki kısmına uygulanacak yüz de lık, olmayan ek ödeme ile birlikte meslek gurupları ile aradaki farkın açılarak mağduriyetleri bariz ortaya çıkacaktır.

Maaşların tüm hizmet gurupların da eşitlenmesi, ek ödemenin olası sağlık çalışanlarının fazla çalışması, 7/24 hizmet etmeleri, risk faktörü ve nöbetleri 24 saat üzerinden veya 16 saat üzerinden doğabilecek olumsuzluklara karşı bir hâk olduğu, tartışılması bile mümkün değildir.

24 saat nöbet tutan bir sağlık çalışanının hâkkı maddi değerlerle ölçülemez, diğer hizmet kolları ile aynı şartlarda toplu sözleşme masasına oturmaları adıl değildir.

İki yıla yaklaşan bir pandemi süresi, öncesinde depremlerde gözünü kırpmadan görev alan sağlık çalışanları, ülkenin dört bir yanında, sınır ötesinde mücadele veren sağlık çalışanları toplu sözleşme virajı sonrası otobanı görmelidirler.

İnşaallah son viraj gibi görülen toplu sözleşme sağlık çalışanları için hayal kırıklığı olmaz.

Temennimiz ve duaları mız la...

Likapa

Editör: Haber Merkezi