Tüm kamu kurumlarında esnek mesaiye geçildi. Peki sağlık çalışanları esnek mesaiye geçebildi mi? Hayır. Kamu'da esnek mesai deniliyor ama realitesi şu: sağlık çalışanları hariç kamu kurumlarında çalışanlar. Yani sadece Sağlık Bakanlığındaki çalışanlar hariç. Kimi idareler büro memurlarını esnek çalıştırdıklarıda bilinmiyor değil. Kısaca sağlık çalışanları hariç esnek mesaiye geçildi. O zaman Covid- 19 pandemisi döneminde bu insanlar özveriyle çalışıyor. Neden o zaman o birim bu birim ayrımı yapılıyor.  

Bir önceki uygulamadaki gibi hastane yönetimlerine bırakılacaksa eğer tavan ek ödeme; yaşanacak ayrımcılıkların pandemi mücadelesinde amansız savaş veren veren sağlıkçıların birlik ve beraberliğini hepten yok edecektir. 

Yayınlanacak ek ödeme Genelgesi, covid-19 pandemisinde ekip olarak mücadele eden sağlık çalışanları arasında ayrım içerirse iş barışının bozulmasından öteye geçemeyecektir. Hastane üzerinde gidecek olur isek, Hastayı kapıda karşılayan, karşılama ve yönlendirme elemanı olmaz ise, tahlilerini çalışan laborant olmaz ise, bilgi işleminin çalışması sağlanmaz ise, malzeme temin edilmezse, verileri girilmezse sistem işler mi? Özellikle 6 aydır kendi canlarını hiçe sayarak, sevdiklerinden uzakta cansiperane çalışan hastane işçilerinin emekleri hiçe sayılmamalıdır. Bu işçi kardeşlerimizin tekraren ek ödemeden yararlanmaması, aynı yerden bir kez daha yara almalarına sebep olacaktır.

Ek ödemede de esnek mesaide oldugu gibi ödeme yöneticilerin insiyatifine bırakılır ise, masa başında oturan, esnek mesai uygulayan personele ek ödeme verilir iken, pandemi döneminde ihtiyaç var diye izin dahi verilmeyen personel ek ödeme yapılmadıgını duymak içten bile olmayacaktır. 

Beklenen ek ödeme yönetmeliğinin iş barışını bozmayacak ve torpile dayalı uygulamalara yer vermeyecek olmasıdır. Esnek mesai uygulmasında yaşananlar zaten personelin motivasyonu  ve iş barışını bozmaktadır.

Esnek mesai öne sürülerek, haftada iki gün hastaneye geldiği halde o iki günde de arkadaşım diye boş boş oturttuğu UYGULAMAYI yapma cureti gösteren sözleşmeli yöneticilerin belirleyeceği ek ödeme dağıtımı başta Cumhurbaşkanlığı sistemine, sonrada Dr. Fahrettin KOCA vizyonuna darbe vurmaktan öteye geçmeyecektir. Sahada çalışan personele sigara içme cezası kesiliken, sözleşmeli yöneticilerin ihtiyaç var denilerek sistemden alınacak veriler için görevlendirdiği, ayrı oda tahsis ettiği, esnek mesai uygulaması yaptırdığı, çalışanların odasında çay, kahve ve sigara muabbetlerinden de haberdar sağlık çalışanları.