2019 yılında rahatsızlanan meslektaşını Bahçelievler Devlet Hastanesi’ne götüren polis, acil serviste görevli sağlık çalışanı Ö.T.’yi darp etmiş ve hakkında “kasten yaralama” suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Alınan savunma ve beyanların ardından 2 yıl sonra kararını açıklayan mahkeme, sanık polis memuru S.T.’yi, “basit yaralama” suçundan 2 bin 240 lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme bu ceza için de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

“CEZALAR HIZLI VE CAYDIRICI OLMALI”

Karara hemşire Ö.T.’nin avukatı Selahattin Yaman itiraz etti. Yaman, “Yaklaşık olarak iki yıldır süregelen davada hiçbir caydırıcılığı olmayan ceza verilmiştir. Verilmiş olan bu cezanın caydırıcı olmadığı, toplum vicdanını rahatsız ettiği ortadadır” dedi. Sanığın müvekkilini özel bir bölüme alarak darp ettiğini söyleyen Yaman, “Savcılık makamı tarafından sadece ‘basit yaralama’ için iddianame düzenlenmesi kabul edilemez. Türk Ceza Kanunu tarafından düzenlenen ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçunun tüm unsurları gerçekleşmiştir. İşbu sebeple de sanık aleyhine bu suçtan dolayı da soruşturma başlatılması gerekmektedir” dedi.

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının gösterdiği çaba karşısında temel hak olan şiddetin önlenmesi için eksik adım atıldığını söyleyen Yaman, “Sağlık çalışanlarının korunamaması hicap duyulacak bir mevzudur. Bir meslek gurubunun işinden ötürü her gün şiddet olayları ile karşı karşıya gelmemesi için verilecek cezaların hızlı ve caydırıcı olması gerekmektedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi