Ereğli’ de özel bir hastanede çalışan ve doktorun olmamasından dolayı oğlunu hastaneye getiren C.D.’ ye doktorun olmadığını ve beklemesi gerektiğini söylemesi üzerine C.D. nin söylemlerine ve tehditlerine maruz kaldığını kaydeden Çiğdem K. yaşadıklarını anlattı. Kendisinin yaklaşık 7 yıldır aynı kurumda çalıştığını ve bugüne kadar hiçbir hastaya ya da hasta yakınına en küçük bir saygısızlık yapmadığını kaydeden Çiğdem K. ‘Yaşadığım olay beni çok etkiledi. Korkumdan hastaların bana saldıracağını düşünerek işe gidemiyorum” dedi.

Çiğdem K. “ O anı yaşamak beni çok etkiledi. Ben hasta yakınına doktorun olmamasından dolayı beklemesi gerektiğini söyledim. Ancak kendisi bana ‘Başka doktor yok mu o gelsin’ diyerek çıkıştı. Bende kendisine sessiz olmasını bağırmamasını diğer hastaların hem tedirgin hem de rahatsız olduğunu söyledim. O da bana ‘Sakin olmazsam ne olur lan’ diyerke çıkıştı. Üzerime saldırmasına diğer vatandaşlar ve mesai arkadaşlarım engelledi. Beni öldürmekle tehdit etti. Bizler her gün yüzlerce hasta ile ilgileniyoruz. Bugüne kadar böyle bir olay yaşamadım. Çok korktum. Olaydan sonra hastalar ve yakınları bana saldıracak gibi geldi” dedi.

Çiğdem K. şikayetçi olduğunu ve davasından da vazgeçmeyeceğini sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

Olay ilçede faaliyet gösteren özel hastanede meydana geldi. İddiaya göre eşi ile birlikte hasta olan çocuklarını özel hastaneye getiren C.D., doktorun yanında ki yardımcısı Ç.K. nin kendisine‘Doktorun yoğunluktan dolayı olmadığı ve biraz beklemeleri gerektiğinin söylenmesi üzerine Ç.K. ile tartışmaya başladı. Yaşanan tartışma kısa sürede büyüdü. Araya giren vatandaşlar C.D. yi uzaklaştırmak istedi. Ancak bu kezx de Ç.K. ile C.D. nin eşi tartışmaya başladı. C.D. bir kez daha Ç.K. nin yanına gelerek sözlü tartışmaya devam edince özel güvenlik görevlisi ve vatandaşlar C.D. yi hastane dışına çıkarmaya çalıştı. Yaşanan olayın ardından hastaneye gelen polis, iki tarafı da ilçe emniyet müdürlüğüne götürdü. İki tarafında birbirinden şikâyetçi olduğu olayda, Ç.K. nin psikolojisinin bozulduğu gerekçesi ile 3 gün rapor aldığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.