SAĞLIK ÇALIŞANI KARTI UZATILDI MI?

Resmi Gazete'de yayımlanan Kararname uyarınca sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan sağlık personeli, ilgili belediyenin karar verilmesi şartıyla belediye ve bağlı kuruluşlarca yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden, Başkentray, Marmaray ve İzban seferlerinden 30 Haziran'a kadar ücretsiz yararlanmaya devam edebilecek. 

29.12.2021 tarih ve 31704 sayılı Resmi Gazete kararı ile sağlık çalışanlarına tanınan ücretsiz toplu taşıma hakkı 6 ay süre ile uzatıldı. Belediyeler ve bağlı kuruluşlarınca yürütülen toplu tasıma hizmetlerinden sağlık çalışanları 30 Haziran 2022 tarihine kadar ücretsiz yararlanabilecek. 

Türkiye'nin dört bir yanından sitemize ulaşan sağlık çalışanları, ücretsiz toplu taşıma konusunda Bakanlığın duyarlı hareket etmesini istiyordu. Diğer taraftan yine sitemize gelen ihbarlara göre Erzurum, Niğde gibi bir çok Belediye Cumhurbaşkanlığı kararına rağmen sağlık çalışanlarından toplu taşımada ücret almaya devam ediyor. “Zor şartlarda mücadele veriyoruz, toplu taşıma ve konaklama hizmetleriyle ilgili verilen kararın tüm Türkiye'de uzatılmasını istiyoruz” dediler.

SAĞLIK ÇALIŞANI KARTI ONLİNE BAŞVURU

1. https://bireysel.istanbulkart.istanbul sitesine üye olun ve kullanıcı adı şifreniz ile giriş yapınız.

2. Menüden istanbulkart Almak İstiyorum’u seçin ve Sağlık Çalışanı Kartını seçin.

3. Başvuru Formunu Doldurma;

https://bireysel.istanbulkart.istanbul web sitesindeki Başvuru Formu’na kişisel bilgilerinizi ve fotoğrafınızı kaydederek online başvuru yapabilirsiniz.

4. Kart Ücretini Yatırma;

Ödemenizi başvurunuzun son adımında kredi kartı ile yapabilirsiniz. Kart ücreti 10TL’dir. EFT ve Havale ile yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.

5. Başvuru Takip;

Üyelik sayfanızdan giriş yaparak başvuru durumunuzu kontrol edebilir ve başvurunuzu güncelleyebilirsiniz. 2 iş günü içerisinde başvurunuzu takip etmeniz gerekmektedir. Fotoğraf ya da farklı bir adımda sorun çıkması halinde başvurunuzu güncellemeniz gerekmektedir.

6. Kartı Teslim Alma;

Kartınız, online başvuru formu doldurduktan sonra 2 iş günü içerisinde üretilerek PTT Kargoya verilir. Kartlar PTT aracılığı ile adreslere teslim edilmektedir. Başvuru sayfanızda görüntülediğiniz barkod numarası ile https://gonderitakip.ptt.gov.tr sitesi üzerinden İstanbulkart’ınızın nerede olduğunu takip edebilirsiniz.

*PTT tarafından adresinizde bulunamadığınız takdirde haber kağıdı bırakılarak, Ücretsiz Ulaşım Kartınız bağlı bulunduğunuz PTT şubesinde bir hafta bekletilmektedir. Ücretsiz Ulaşım Kartınızın PTT şubesinden teslim alınmaması halinde İkitelli Sanayi Metro İstasyonu içinde bulunan İstanbulkart Ofisine iade edilmektedir.

*Ücretsiz Ulaşım Kartı adrese gönderim işlemi sadece İstanbul içerisindeki adresler için geçerlidir.