Basına konuşan çift, Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesindeki aşı biriminde görevli hemşire Uğur Demirel (25) ile Kovid-19 Yoğun Bakım Ünitesinde görevli hemşire Sariye Kılıç (23), bir süre önce evlilik kararı aldı.

Yoğun mesaileri ve kısıtlamalardan dolayı sadece hastanede bir araya gelebilen çift, nişanlılık sürecini salgın koşullarına göre yaşadı, düğün hazırlıklarını da bu kapsamda yaptı. Önceliği hastalarına veren Demirel ve Kılıç, vakaların düşmesi ve aşılanmanın artmasıyla 11 Temmuz'da düğün yapmayı planlıyor.

Bir yandan mesailerine devam eden bir yandan da düğün telaşı içinde olan çift, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Hemşire arkadaşımız Uğur Demirel, Gaziantep'te aşıların bir an önce tamamlanması için çalışıyor. Kovid-19 yoğun bakım biriminde görevli meslektaşı Sariye Hanımla nişanlı, temmuza düğün tarihi aldılar. Düğünden önce, aşı salgına karşı üstünlük kazanmalı." sosyal medya paylaşımıyla da mutluluklarını katladı.

ğur Demirel ise salgın sürecinde insanlara yardım etmek için çalışma arkadaşlarıyla yoğun çaba gösterdiklerini anlattı.

Nişanlık sürecini salgının yoğun temposu içinde götürdüklerini dile getiren Demirel, şöyle konuştu:

"Aşılama çalışmalarının hızlanmasıyla temmuzda düğün günü ayarladık ve planlıyoruz. Aslında aşılanmanın bizim üzerimizdeki etkileri, tüm ülke üzerindekiyle ortak. Bizim gibi birçok evliliğini erteleyen var. Bizler de onlarla birlikte bu sürecin sonucunu beklemek istedik. Birçok sağlık çalışanı, meslektaşlarımız ve bizzat tanıdığımız arkadaşlarımız da bu süreci yaşamışlardır."

Demirel, Bakan Koca'nın paylaşımına ilişkin de "Paylaşım bizi onore etmiştir. Ayrıca bizim için motive kaynağı olmuştur. Biz her zaman sahada kendilerinin desteğini ve gücünü yanımızda hissediyoruz. Kendisine çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi