Çağdaş Kocaeli sitesinde yer alan haberde; Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ile ilgili ilginç iddialar gündeme getirildi.

Odasında görüşmeye gelen sağlık personellerine hakaret ederek aşağıladığı ve odasından kovduğu iddia edilen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünün tecrübe ve deneyimi olmayan 2 aylık hemşireyi yoğun bakıma sorumlu hemşire yapması tepkileri beraberinde getirdi.

2 aylık hemşireyi sorumlu yapmasına tepki gösteren personellerin de görev yerini değiştirerek çalışanlar üzerinde korku imparatorluğu kurmaya çalıştığı iddia edilen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, eğitim durumu ve sertifikaya bakmaksızın kafasına göre istediğini istediği yerde çalıştırması tartışma konusu oldu.

Laboratuvar sorumlusuna gerekçe göstermeden iddialara göre uzun süredir uygulanan mobingle de gündeme gelen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünün kendi yardımcısı dahil olmak üzere tüm yönetim kadrosu ile kavgalı oldu ileri sürüldü.

Görevden alınan Başhekimle ilgili ayağını kendi kaydırdığını her yerde ifade ettiği ileri sürülen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, hemşire eksiği olan birimlere personel görevlendirilmesi talebinine ise çirkin ifadelerle cevap verdiği, personeli aşağıladığı, rahatsızlık nedeniyle rapor alan personelin raporunu kafasına göre kabul ettiği ve keyfi davranışlarda bulunduğu yerel haber sitelerine düştü.

Diğer taraftan tartışmalı Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürüyle ilgili İl Sağlık Müdürlüğüne yapılan şikayetlerde sonuçsuz kaldı.

Daha önce çalışanların giriş çıkışları ile ilgili herhangi bir kontrol işlemi yapmayan Müdürün yaşanan son huzursuzlukların ardından bir anda iddialara göre çalışanları cezalandırmak için giriş çıkış kontrolüne başlaması ise hastanede herşeyi arap saçına çevirdi.

İdari ve Mali Hizmetler ile Destek Hizmetleri müdürlüğünde de birçok çalışan varken sadece Sağlık Hizmetleri Müdürlüğünde mobing ve yer değişikliği olduğu iddia edilmesi dikkat çekerken, kurum personeli ayrıca yaşadıkları bu sıkıntının ve huzursuzluğun vatandaşa da yansıdığını iddia etti. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün Darıca Farabi’den giden şikayetlere rağmen henüz bir şey yapmadığını belirtiliyor.