saglikpersoneliHABER.NET HABER MERKEZİMİZE GÖNDERİLEN MESAJ;

Bu sürede bir çok arkadaşımız ihbar süreleri nedeniyle görev yaptığı 4/b’li ve 45/a’lı kadrolarından istifa etti, işsiz kaldı. Kimi arkadaşlarımızın kira sözleşmelerinin süresi dolduğu ve yeni yerlere gideceklerinden dolayı yeni sözleşme yapamadığı için evlerini boşaltıp eşyalarını depoya kaldırıp, arkadaşlarında kalmaya başladı. Çocuklu arkadaşlarımız okul konusunda büyük bir kaygıya düşüp yeni başlayacak çocuklarının okullarını ertelemek durumunda kaldı. Kimisi işe eş durumunu gerçekleştiremedi ve aile bütünlükleri bozuldu, iki ayrı eve iki ayrı kira ödemek zorunda kaldılar.

Yakın zamanda Milliyet gazetesi muhabirleri yeni evlenmiş çift gibi ev aradılar, bulamadılar. Yaşanan kira artışları bir tarafa bu insanların gittikleri yerde yaşayacakları ev sıkıntısı ayrı bir yerde durmaktadır.

Ben ve arkadaşlarım bakanlığın süreci devlet sırrı gibi saklamasından dolayı anksiyetik duruma düştük. Bir arkadaşımıza CİMER aracılığı ile verilen cevapta evrakların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında olduğu söylenirken, bana gelen cevapta ise bu süreçten hiç bahsetmeden “arşiv araştırması tamamlanması ve cumhurbaşkanlığından açıktan atama izni alınmasına müteakip atama gerçekleştirilecektir” denmekte. Başka bir arkadaşımız ise bakanlıkla telefonla görüştüğünde hiç bir soruşturma sonucunun Emniyet Genel Müdüründen gelmediği söylenmektedir. Kime nasıl inanıp, nasıl bekleyelim? En son bir arkadaşımıza sürenin 6 ayı bulacağı söylenmiş. Üç ayı geçmiş bir sürecin devamında mı 6 ay beklenecek yoksa süreci ortaladık mı bilmiyoruz. 

TTB bekleyen hekimlerin hakları için girişimlerde bulunurken, bizlerin haklarını savunan kimse maalesef yok. Artık yorulduk, yıprandık. Belirsizlikler aile huzurlarımızı etkilemeye başladı. 

Sesimiz olun...