Bir işçinin, bir hemşirenin ya da bir uzman doktorun bilmesi gereken bazı önemli noktaları tekrar hatırlatmak istiyoruz.

Bakanlığın yaptığı Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası başta olmak Üzere İller Arası Atama Kuraları veya İş Kur üzerinden yapılan alımlar da hiçbir şekilde torpil, adam kayırma ve benzeri hileler yapılamamaktadır.

Özellikle kuralar konusunda, noter huzurunda gerçekleşmesi nedeniyle personelden her ne hal altında olursa olsun çeşitli kura ve alımlarda özel işlem yapılacağına dair söylemde bulunarak farklı isteklerde yaklaşan kişilerin dolandırıcı olduğu unutulmamalıdır.

Aynı şekilde Sağlık Bakanlığı kadrolarına;

Yurt dışı sağlık tesislerine personel görevlendirilmelerinden ise maalesef şeffaf bir uygulama yoktur. Ancak yine bu görev için sizden ücret talep eden olursa bilin ki oda bir sahtekardır.

Tayin, atama vb işlemler için sizden para talep edenleri vakit kaybetmeden şikayet ediniz.

Son 5-6 aydır olmuyor ancak daha öncesinde özellikle yeni sağlık personeli alımından belirli bir süre önce alımın sayısı, tarihi , branş dağılımı vb bilgiler çeşitli gruplarla paylaşılıp bu grupların haksız yere büyümesine göz yumulmuştu. Bakanlıkta bu grupları besleyen odaklar tasviye edildi.

Ayrıca günü ve zamanı geldiğinden sağlık kpss tercihleri yaparken şifrenizi, tercih sıranızı, puanınızı asla ama asla kimse ile paylaşmayın.

Ebe hemşire sağlık teknisyeni vb branşların tamamı merkezi sistem KPSS ile olur ve burda torpil yapacağını söyleyen kişi net şekilde dolandırıcıdır.

Editör: Haber Merkezi