SAĞLIK BAKANLIĞINDAN SMS!

Türkiye’de 11 Mart’ta ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından virüs kadar başka bir tehlike daha ortaya çıktı. Son zamanlarda tespit edilen bir dolandırıcılık yöntemi de Sağlık Bakanlığı’nın adını kullanarak, “Evdekal 20 GB internet hediye’ gibi vatandaşlara SMS atılmaya başlandı.

 VERİLER KOPYALANIYOR

Özellikle banka şifrelerini ele geçirmek için kullanılan bu yöntemde saldırganların yönlendirdiği linke tıklayan bazı vatandaşların sim kartlarının kopyalanarak, banka hesaplarına girildiği ve kişilerin hesapları üzerinden elektronik eşyaların alındığı belirtiliyor.

 CİHAZINIZ SALDIRGANLARIN ELİNE GEÇİYOR

Sağlık Bakanlığı’nın adını kullanarak vatandaşlara atılan SMS’lerde yer alan linkte ‘hediye için tıklayın’ ibaresi yer alıyor. Vatandaşları dolandırıcılık sitesine yönlendiren bu linkte ise cihaz saldırganların eline geçiyor.

 BANKALARA ŞİKAYET

Mağdur olan vatandaşların ise bu durumdan şikayetçi olduğu ve müşterisi oldukları bankaları aradıklarında ise, “Biz gerekli SMS’leri atıyoruz. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Polise gidin” cevaplarıyla karşılaşıyor.

 ÇOK DAHA FAZLA DİKKAT

 Son zamanlarda sıkça karşımıza bu tür dolandırıcılıklara karşı ise cep telefonlarına gelen bu tür SMS’lerde vatandaşların çok daha fazla dikkatli olunmaları istendi.