Parlamento muhabiri Murat Polat tarafından gündeme getirilen Sağlık Bakanlığında MHRS ve ASSİST gibi bölümlerde yıllarca çalışan şirket elemanlarının sorunları nihayet çözüm buluyor.

Polat köşe yazısında konuyla ilgili şunları kaydetti:

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi GÜRER tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması üzere verilen soru önergesinde, sağlık Bakanlığında şirket elemanlarının kadroya ne zaman alınacağı sorulmuştu. Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yanıt vererek "kamuda taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçirilmesinin 696 sayılı KHK ile düzenlendiğini" hatırlattı. 

Bunun üzerine Milletvekili Ömer Fethi Gürer bu kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yönelik verdiği soru önergesinde, Sağlık Bakanlığı’na bağlı bazı birimlerde halen taşeron firmada çalışan işçilerin olduğu ve bu işçilerin daimi kadroya alınması yönündeki talebini iletti.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin son verilen önergeye verdiği yanıt da ise; Kamu taşeron işçilerin daimi kadroya geçirilmesi maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçileri kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde binlerce eleman şirket elemanı olarak hala çalışıyor. Sağlık Bakanı Koca'nın şirket elemanı olarak çağrı merkezlerinde çalışan binlerce kişiye kadro vererek istihdam yaratması gerekiyor.